Italiassa ensimmäinen koronaviruskuolema - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Italiassa ensimmäinen koronaviruskuolema

Viranomaiset pyysivät Codognon kylän asukkaita välttämään julkisilla paikoilla liikkumista.

Viranomaiset pyysivät Codognon kylän asukkaita välttämään julkisilla paikoilla liikkumista.

Julkaistu: 22.2. 2:10

Maan pohjoisosassa pelätään viruksen leviävän.

Italiassa kerrotaan maan ensimmäisestä koronaviruskuolemasta. 78-vuotias italialaismies kuoli sairaalassa Veneton alueella maan koillisosassa. Italian terveysministerin mukaan mies oli ollut aiemmin sairaalassa hoidossa toisen sairauden takia.

Maassa on toistaiseksi raportoitu yhteensä noin 20 virustartuntaa.

Pohjois-Italiassa useissa kaupungeissa on suljettu julkisia tiloja ja peruutettu yleisötilaisuuksia sen jälkeen kun Lombardiassa kerrottiin eilen useista uusista tartunnoista. Eri medioiden mukaan eristykseen ja testattavaksi on määrätty ainakin kymmeniä ihmisiä. Jopa 50 000:tta ihmistä on neuvottu pysymään kotosalla.

Uusia tartuntoja todettiin uutistoimisto AFP:n mukaan 15, ja tartunnan saaneista viisi on lääkäreitä.

Kantabaari tartuntapaikkana?

Tartunnan saaneita yhdistävät viranomaisten mukaan esimerkiksi sama kantabaari tai sama tuttavapiiri. Joidenkin medioiden mukaan tartuntojen levittäjäksi epäillään miestä, joka oli helmikuun alkupuolella syönyt illallista hiljattain Kiinasta palanneen tuttavansa kanssa.

Italian pääministeri Giuseppe Conte pyrki rauhoittamaan kansalaisia toteamalla tilanteen olevan hallinnassa. Conte myös vakuutti viranomaisten huolehtivan tiukoista varotoimista.

Kiinan Wuhanista joulukuun lopulla leviämään lähtenyt uusi koronavirus on todennetusti levinnyt jo lähes 30 maahan. Tartunta- ja kuolemantapauksista ylivoimaisesti suurin osa on raportoitu Kiinasta Hubein maakunnasta. Manner-Kiinassa noin 2 200 ihmisen kerrotaan kuolleen viruksen seurauksena. Tartunnan saaneita on kiinalaisviranomaisten mukaan noin 75 000.

Kiinan ulkopuolella tartuntoja kerrotaan olevan yhteensä yli tuhat.