Trumpin tukija lupasi Julian Assangelle armahduksen salaliittoteorian vahvistamisesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin tukija lupasi Julian Assangelle armahduksen salaliittoteorian vahvistamisesta

Julian Assangea uhkaa oikeudenkäynti Yhdysvalloissa.

Julkaistu: 22.2. 1:11

Entinen edustajainhuoneen jäsen Dana Rohrabacher sanoo, ettei puhunut armahduksesta presidentin kanssa.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen entinen jäsen Dana Rohrabacher myöntää Yahoo Newsin haastattelussa luvanneensa järjestää Wikileaksin perustajalle Julian Assangelle armahduksen, mikäli tämä kertoo kuka vuosi demokraattisen puolueen sähköpostit 2016.

– Puhuin Julian Assangelle ja kerroin hänelle, että jos hän tajoaa todisteita siitä, kuka antoi sähköpostit Wikileaksille, anon presidenttiä antamaan hänelle armahduksen, Rohrabacher sanoi.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat todistaneet, että vuodon takana oli Venäjän hallitus, joka halusi vahingoittaa Hillary Clintonin presidentinvallikampanjaa. Rohrabacher kuitenkin uskoi – ja uskoo edelleen – salaliittoteoriaan, jonka mukaan demokraattisen puolueen entinen työntekijä Seth Rich oli vuodon takana. Rich surmattiin ryöstön yrityksen yhteydessä heinäkuussa 2016.

Britanniassa käydään parhaillaan oikeudenkäyntiä siitä, voidaanko Assange luovuttaa Yhdysvaltoihin, jossa häntä odottaa syyte salaisten asiakirjojen julkistamisesta. Assangen asianajajat väittivät keskiviikkona, että presidentti Donald Trump oli itse armahdustarjouksen takana.

Rohrabacher sanoi Yahoo Newsin haastattelussa, että hän yritti tavoitella presidenttiä asian tiimoilta, mutta ei puhunut Assangen armahduksesta suoraan hänen kanssaan eikä saanut myöskään vastausta ajatukseensa presidentin avustajilta.

Rohrabacher tuki Trumpia voimakkaasti Mueller-tutkinnassa, joka selvitti Venäjän kytköksiä Trumpin vaalikampanjaan. Hänet tunnettiin myös yhtenä edustajainhuoneen suurimmista Venäjän ystävistä. Rohrabacher putosi edustajainhuoneesta vuoden 2018 vaaleissa ja työskentelee nyt kannabisteollisuuden konsulttina.