Tylee, 17, ja Joshua, 7, katosivat jälkiä jättämättä Idahossa – lasten äiti pidätettiin Havaijilla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tylee, 17, ja Joshua, 7, katosivat jälkiä jättämättä Idahossa – lasten äiti pidätettiin Havaijilla

Joshua Vallow, 7, ja Tylee Ryan, 17, poliisin julkaisemassa kuvassa. Lapsista ei ole havaintoa sitten syyskuun.

Julkaistu: 21.2. 22:49

Poliisi selvittää lasten katoamista. Epäilyksiä ovat herättäneet myös äidin ja tämän nykyisen aviomiehen aiempien puolisoiden kuolemat.

Viime syksynä USA:n viranomaiset saivat ilmoituksen Idahossa kadonneista sisaruksista Tylee Ryanista, 17, ja Joshua Vallow’sta, 7. Sukulaiset eivät olleet saaneet yhteyttä lapsiin sitten syyskuun. Lapsia ei ole vieläkään löydetty.

Perjantaina lasten äiti Lori Vallow pidätettiin epäiltynä lastensa hylkäämisestä, muun muassa USA Today uutisoi. Äitiä epäillään myös muun muassa virkamiesten vastustamisesta tai estämisestä, rikokseen yllyttämisestä ja oikeuden halventamisesta.

Lasten äiti tavoitettiin uuden aviomiehensä Chad Daybellin kanssa Havaijilta Kauain saarelta tammikuussa. Hänet myös pidätettiin saarella, kun hänestä oli annettu pidätysmääräys Madisonin piirikunnassa Idahossa. Daybelliä ei ole pidätetty.

Kauain poliisin mukaan ei ole mitään viitteitä siitä, että Vallow’n lapset olisivat saarella. Vallow’ta ei Kauain saarella epäillä rikoksista.

Lasten läheiset ovat julkisuudessa vedonneet Vallow’hun, että tämä kertoisi, mitä tietää lasten tilanteesta.

Joshua Vallow’n isovanhemmat Larry ja Kay Woodcock kertoivat Fox10:lle olevansa iloisia siitä, että Vallow oli pidätetty. He toivoivat, että nainen kertoisi, mitä tietää lastensa kohtalosta.

– Sinun on parasta alkaa puhua nyt ja ehkä saat siten vähennettyä vuoden tai kaksi tuomiostasi, kun päädyt oikeuteen, Kay Woodcock sanoi.

– Lori, kerro minulle, missä lapset ovat. Kertokaa meille, missä lapset ovat, hänen miehensä vetosi.

Lasten katoaminen ei ole ainoa mysteeri, joka varjostaa Lori Vallow’ta.

Vallow’n veli ampui siskonsa neljännen aviomiehen Charlesin kuoliaaksi viime heinäkuussa. Aviomies oli hakenut avioeroa aiemmin ja ilmaisi olevansa huolissaan vaimonsa ”kulttimaisista” uskomuksista. Mies kuitenkin veti hakemuksen pois ennen kuolemaansa.

Tapausta tutkittiin itsepuolustuksena. Vallow’n veli kuoli joulukuussa.

Chad Daybellin edellinen vaimo kuoli puolestaan lokakuussa. Kuolemaa pidettiin aluksi luonnollisena, mutta sittemmin se on herättänyt epäilyksiä. Daybell ja Vallow avioituivat vain muutama viikko Daybellin ensimmäisen vaimon kuoleman jälkeen.