Demokraattien väittely ei ehtinyt edes alkaa: Biden hyökkäsi jo Bloombergia vastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Demokraattien väittely ei ehtinyt edes alkaa: Biden hyökkäsi jo Bloombergia vastaan

Demokraattien ehdokkaat Mike Bloomberg, Elizabeth Warren, Bernie Sanders, Joe Biden, Pete Buttigieg ja Amy Klobuchar Paris Theaterin lavalla Las Vegasissa ennen väittelyn alkua.

Julkaistu: 20.2. 4:16

Yhdysvaltain presidenttiehdokkuutta tavoittelevat demokraattiehdokkaat ottavat yhteen vaaliväittelyssä Las Vegasissa vain muutamaa päivää ennen Nevadan osavaltion esivaalia.

Väittely pidetään Paris Theaterissa.

Mukana väittelyssä on ensimmäistä kertaa miljardööri Michael Bloomberg, jota vastaan muiden ehdokkaiden odotetaan hyökkäävän erityisen kärkkäästi.

Tiistaina julkaistun valtakunnallisen mielipidemittauksen mukaan Bloomberg on noussut demokraattien leirissä jo kakkospaikalle. Hänet haluaisi ehdokkaaksi 19 prosenttia amerikkalaisista. Edellä on Bernie Sanders 31 prosentin kannatuksella.

Kolmantena mielipidemittauksessa oleva entinen varapresidentti Joe Biden hyökkäsi Bloombergia vastaan jo ennen väittelyn alkua Palms casinon edustalla.

Bloomberg on ”käytännössä ollut republikaani koko elämänsä”, Biden sanoi CNN:n mukaan. Bidenin mukaan Bloomberg ei tukenut demokraattipresidentti Barack Obamaa eikä häntä itseään, kun hän toimi Obaman varapresidenttinä. Biden sanoi aikovansa nostaa esiin tämän ”Bloombergin ansioluettelon”.

Bloomberg, 78, on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä ja entinen republikaani. Hän on näkemyksiltään melko keskustalainen.

Näillä hetkillä alkavassa väittelyssä Paris Theaterin lavalle nousevat Bloombergin, Bidenin ja Sandersin lisäksi Elizabeth Warren, Pete Buttigieg ja Amy Klobuchar.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?