Nainen laski selkänojan alas lennolla, takana istuneelta yllättävä reaktio – video herätti kiihkeän keskustelun syyllisestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen laski selkänojan alas lennolla, takana istuneelta yllättävä reaktio – video herätti kiihkeän keskustelun syyllisestä

Julkaistu: 16.2. 16:40

Kahden matkustajan välinen kärhämä tallentui videolle kahden tunnin mittaisella lennolla. Mutta kumpi oli väärässä?

Oikaistako vai eikö oikaista? Kysymys oikeudesta säätää lentokoneen penkki mukavampaan vaaka-asentoon on noussut tänä viikonloppuna sosiaalisen median huulille sen jälkeen, kun amerikkalaisnainen julkaisi Twitterissä videon tammikuiselta American Airlines -yhtiön lennoltaan.

Voit katsoa yllä olevalta videolta, miten hermostunut matkustaja tönii edessä istuvan matkustajan penkin selkänojaa nyrkein.

Wendi Williams kertoo Twitterissä joutuneensa takanaan istuvan miehen ahdistelemaksi sen jälkeen, kun oli päätynyt laskemaan selkänojaansa taaksepäin oman lentomukavuutensa parantamiseksi.

Naisen tapauksesta kuvaamalla videolla näkyy, miten takana istuva mies tönii toistuvasti edessään istuvan Williamsin oikaistua penkkiä nyrkillään. Williams kuvailee itse töytäisyjä voimakkaiksi.

Video on katsottu Twitterin puolella satoja tuhansia kertoja ja tapaus on herättänyt sosiaalisen median puolella vilkkaan keskustelun asianmukaisesta lentoetiketistä.

Miehen rektio oli ilmeisesti seurausta siitä, että hän istui koneen viimeisessä rivissä selkä seinää vasten, eikä kyennyt itse nojaamaan taaksepäin.

Tilanne kärjistyi sen jälkeen, kun takarivissä istunut mies oli ensin pyytänyt Williamsia nostamaan penkkinsä pystysuoraan asentoon siksi aikaa, että saisi syötyä ruokansa loppuun. Williamsin mukaan miehen asenne oli jo tässä vaiheessa ollut ”töykeä”.

Kun mies oli viimeistellyt ateriansa, palautti Williams selkänojansa takaisin alemmas.

Silloin alkoi penkin takominen nyrkillä.

– Hän oli vihainen siitä, että olin laskenut penkkini taaksepäin ja löi penkkiä noin yhdeksän kertaa, Williams kirjoittaa Twitterissä.

Kuvasta näkyy, miten toistaiseksi tuntemattomaksi jäänyt mies katsoo puhelintaan ja takoo edessä olevaa penkkiä niin tärisee.

Williams kertoo yrittäneensä selvittää asiaa paikalle kutsumansa lentoemännän kanssa, mutta tämä oli naisen mukaan vain pyöritellyt silmiään ja tarjonnut sen sijaan takana istuvalle penkkiä takoneelle miehelle ilmaisen drinkin.

Williamsista lentoemäntä oli tehnyt häiriöilmoituksen ja uhannut saattaa tämän ulos koneesta.

– Rikokseni oli istuimen laskeminen, Williams kirjoittaa tuohtuneena.

Nainen kertoo käyneensä aikaisemmin läpi huomattavan niskaleikkauksen, ja joutuneensa lennon tapahtumien seurauksena vierailemaan lääkärissä toistamiseen.

– Olen joutunut käymään lääkärissä, ottanut röntgenkuvat ja kärsinyt kamalasta päänsärystä viikon verran, Williams kirjoittaa.

Hän yritti selvittää tapausta suoraan lentoyhtiön kanssa, ennen kuin tuli asian kanssa julkisuuteen. American Airlines oli tällöin pyytänyt Williamsia ottamaan yhteyttä Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI:hin. Lentoyhtiö kertoi CNN:lle olevansa tapauksesta tietoinen.

Lopulta tapahtuneeseen kantaa otti myös kilpailevan Delta Airlinesin toimitusjohtaja Ed Bastian. Hän totesi, ettei koskaan itse laske istuintaan alas, mutta pitää sitä matkustajan oikeutena. Oikea tapa hoitaa tilanne olisi kuitenkin kysyä ensin lupa takana istuvalta.