USA tuo eristetyn Diamond Princess -risteilyaluksen yhdysvaltalais­matkustajat charter-lennolla kotiin – kymmeniä uusia tartuntoja todettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

USA tuo eristetyn Diamond Princess -risteilyaluksen yhdysvaltalais­matkustajat charter-lennolla kotiin – kymmeniä uusia tartuntoja todettu

Diamond Princess -alus Jokohaman satamassa 13. helmikuuta 2020.

Diamond Princess -alus Jokohaman satamassa 13. helmikuuta 2020.

Julkaistu: 15.2. 10:13

Hallinto haluaa varmistaa kaikkien yhdysvaltalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden.

Yhdysvaltain hallinto järjestää charter-lentokoneen tuomaan Japanissa koronaviruksen takia jumissa olevan Diamond Princess -risteilyaluksen amerikkalaismatkustajat kotiin.

Asiasta kerrottiin lauantaina Yhdysvaltain Tokion-suurlähetystön verkkosivuilla.

Ulkoministeriön mukaan evakuointi tehdään yhteistyössä sosiaali‑ ja terveysministeriön ja sekä muiden toimijoiden kanssa.

– Ensisijainen tavoitteemme on varmistaa kaikkien asiaan liittyvien yhdysvaltalaisten hyvinvointi ja turvallisuus, tiedotteessa todetaan.

STT:n mukaan aluksella on noin 380 amerikkalaista, jotka joutuvat kahden viikon mittaiseen karanteeniin paluunsa jälkeen.

Uutistoimisto AFP kertoo, että aluksella on todettu kymmeniä uusia koronavirustartuntoja. Ainakin 285 ihmistä on sairastunut, mutta satoja matkustajia ja miehistön jäseniä on vielä testaamatta.

Yhteensä Diamond Princessillä on todettu 285 tartuntaa. Aluksen karanteenin on määrä päättyä 19. helmikuuta.

Tuoreimmat osastosta