USA:n oikeusministeri jyrähti: ”Trumpin twiittailu tekee työstäni mahdotonta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

USA:n oikeusministeri jyrähti: ”Trumpin twiittailu tekee työstäni mahdotonta”

William Barr on tähän asti tukenut Donald Trumpia.

William Barr on tähän asti tukenut Donald Trumpia.

Julkaistu: 14.2. 0:49

William Barr vaati Donald Trumpia lopettamaan twiittailun oikeusministeriön asioista.

Yhdysvaltojen oikeusministeri William Barr sanoi torstaina, että jotkut presidentti Donald Trumpin oikeusministeriötä ja sen henkilöstöä koskevista twiiteistä ”tekevät työstäni mahdotonta”.

– Minusta on aika lopettaa twiittailu oikeusministeriön käsittelemistä rikostapauksista, Barr sanoi ABC-kanavan haastattelussa.

Barrilta kysyttiin, onko hän valmiina Trumpin vastareaktioon, joka yleensä seuraa häntä arvostelevista kommenteista.

– Totta kai, Barr vastasi.

– Minua ei pelottele tai painosta kukaan, oli se sitten kongressi, sanomalehden mielipidetoimitus tai presidentti. Aion tehdä sen, mikä on mielestäni oikein. En voi tehdä työtäni ministeriössä, jos jatkuva taustakommentointi vaikeuttaa sitä.

Barr myös sanoi haastattelussa, ettei Trump ole koskaan pyytänyt häntä tekemään mitään yhdekään rikostapauksen suhteen.

Taustalla kohu Stonesta

Yhdysvalloissa nousi kohu, kun Trumpin vanhan liittolaisen Roger Stonen oikeudenkäynnin kaikki neljä syyttääjää erosivat tiistaina. Stone todettiin syylliseksi seitsemästä rikoksesta marraskuussa.

Stone oli valehdellut kongressille kuulustelussa, jossa kongressi tutki Trumpin vuoden 2016 vaalikampanjan yhteyksiä Venäjään ja demokraattisen puolueen tietomurtoihin.

Syyttäjät jättivät maanantaina tuomarille rangaistusvaatimuksensa, jonka mukaan Stonelle pitäisi tuomita seitsemästä yhdeksään vuotta vankeutta.

Samana iltana Trump kritisoi syyttäjien vaatimusta Twitterissä.

Tiistaina Yhdysvaltain oikeusministeriö veti pois syyttäjien rangaistusvaatimuksen, minkä jälkeen kaikki neljä syyttäjää yksi kerrallaan erosivat tehtävästään.

Eroilmoitusten jälkeen Trump vakuutti Valkoisessa talossa toimittajille, että ei ole sekaantunut prosessiin millään tavalla, mutta pitää rangaistusvaatimusta yhä käsittämättömänä. Myös oikeusministeriö kiisti Trumpin vaatimusten vaikuttaneen asiaan.

Tuoreimmat osastosta