Thaimaan kauppakeskusampuja on ammuttu kuoliaaksi – yli 20 sai surmansa

Mies ampui yli 20 ihmistä ja piileskeli ostoskeskuksessa yli yön.

| Päivitetty

Thaimaassa ostoskeskuksessa yli 20 ihmistä surmannut asemies on ammuttu kuoliaaksi, kertoo Thaimaan poliisi. Thaimaan poliisin iskujoukko ampui miehen aamuyhdeksän tienoilla paikallista aikaa eli sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa, lähes 17 tuntia sen jälkeen kun mies aloitti väkivallantyönsä.

Lauantaina iltapäivällä alkaneessa verilöylyssä haavoittui yli 40 ihmistä, ja syylliseksi epäillään Thaimaan armeijan sotilasta. Tapahtumat saivat alkunsa, kun sotilas hyökkäsi esimiehensä kimppuun, varasti kasarmilta useita aseita ja armeijan ajoneuvon ja ajoi Nakhon Ratchasiman kaupungin keskustaan ampumaan ihmisiä.

Kaupunki sijaitsee Bangkokin koillispuolella, ja se tunnetaan myös nimellä Korat. Asemiehen rynnätessä ostoskeskukseen se oli täynnä ostoksilla olevia ihmisiä, joten uhreja pelätään olevan vielä enemmän.

Viranomaiset kertoivat Bangkok Postin mukaan sunnuntaina, että rakennuksesta on löytynyt neljä ruumista lisää, mikä nostaisi kuolonuhrien määrän 25:een.

Sotilaat ja poliisit onnistuivat Bangkok Post -lehden mukaan pelastamaan ostoskeskuksesta satoja ihmisiä, mutta ampuja linnoittautui yön yli rakennukseen. Virkavalta yritti toistuvasti pakottaa ampujan ulos rakennuksesta, mikä johti muun muassa laukaustenvaihtoon puoli neljältä aamuyöllä paikallista aikaa. Tilanteessa kuoli poliisi.

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka paljon ihmisiä jäi ostoskeskukseen loukkuun. Poliisin ja sotilaiden kerrotaan pelastaneen rakennuksesta satoja ihmisiä.

Ampuja julkaisi hyökkäyksestään materiaalia netissä

Ostoskeskukselle lähetettiin runsaasti ambulansseja rikospaikkatutkijoita pian sen jälkeen, kun tieto ampujan kuolemasta tuli.

Paikallismedian videoissa epäilty nousee Humvee-ajoneuvosta Terminal 21 -nimisen ostoskeskuksen edustalla, ampuu aseellaan ja ihmiset pakenevat.

Täyteen taisteluvarustukseen sonnustautunut sotilas lähetti myös kuvamateriaalia nettiin hyökkäyksen aikana. Hän oli aiemmin myös laittanut sosiaaliseen mediaan valokuvan pistoolista ja ammuksista.

Ennen ostoskeskukselle saapumista mies ampui kolme ihmistä, joista ainakin yksi oli sotilas. Yksi kuoli hänen esimiehensä talolla ja kaksi läheisellä kasarmilla

32-vuotias mies on sotilasarvoltaan aliupseeri. Epäillyn motiiveja ei tiedetä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?