Tammikuu oli Ruotsissakin poikkeuksellisen lämmin – Greta Thunberg huomautti asiasta Twitterissä: ”Tätä on tuskin edes mainittu” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tammikuu oli Ruotsissakin poikkeuksellisen lämmin – Greta Thunberg huomautti asiasta Twitterissä: ”Tätä on tuskin edes mainittu”

Ruotsissa rikottiin lämpöennätyksiä useaan otteeseen tammikuun kuluessa.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg tunnetaan maailmalla nuorten ilmastoliikkeen käynnistäjänä.­

1.2. 16:05

Ilmatieteen laitoksen mukaan tammikuu oli Suomessa mittaushistorian leudoin 60 prosentilla Suomen pinta-alasta. Meteorologi Pauli Jokisen mukaan tammikuun keskilämpötila vastasi monilla alueilla tyypillisiä maalis-huhtikuun olosuhteita.

Myös Ruotsissa tammikuu on ollut poikkeuksellisen lämmin. Asiaan kiinnitti huomiota myös ilmastoaktivisti Greta Thunberg, joka julkaisi Twitterissä päivityksen Ruotsin ilmatieteen laitoksen SMHI:n tilastoista.

– Keskimääräinen lämpötila Tukholmassa tammikuussa oli 7 astetta korkeampi kuin normaalisti. Osissa Ruotsia se oli 10 astetta korkeampi kuin normaalisti, Thunberg twiittasi.

Hän kritisoi viestissään myös sitä, että hänen mukaansa tilannetta on tuskin edes mainittu mediassa.

Lauantaille Tukholmaan oli luvattu kahdeksan asteen lämpöä. SMHI:n mukaan tammikuussa Ruotsissa rikottiin lämpöennätyksiä useaan otteeseen.

Käytännössä koko maassa lämpötila oli keskimääräistä korkeampi jokaisena tammikuun päivänä. Kuten Suomessakin, myös Ruotsissa maan eteläosat ovat vailla lunta samaan aikaan kuin pohjoisessa sitä on paikoin runsaastikin.

Kirsikkapuuhun oli puhjennut kukka 21. tammikuuta 2020 Tukholmassa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?