Saksalaislehdet: Lufthansa aikoo keskeyttää kaikki lentonsa Kiinaan – syynä koronaviruksen aiheuttama huoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksalaislehdet: Lufthansa aikoo keskeyttää kaikki lentonsa Kiinaan – syynä koronaviruksen aiheuttama huoli

Yhtiö ei ole toistaiseksi vahvistanut, mutta ei myöskään kiistänyt tietoa.

Saksalainen Lufthansa kuuluu maailman suurimpiin lentoyhtiöihin.

29.1.2020 17:43

Saksalaismediassa liikkuvien tietojen mukaan maailman suurimpiin lentoyhtiöihin kuuluva Lufthansa on peruuttamassa kaikki Kiinaan suuntaavat lentonsa koronavirukseen liittyvän huolen vuoksi. Yhtiö ei kiistänyt Focus- ja Bild-lehtien uutisoimaa tietoa, mutta ei myöskään vahvistanut sitä.

Focusin mukaan keskiviikkona Lufthansan lennolla Frankfurtista Kiinan Nanjingiin matkustaneen miehen epäillään saaneen koronavirustartunnan. Lennon henkilökunta sekä miehen lähellä istuneet matkustajat otettiin tarkkailuun.

Lufthansa on vahvistanut lehdelle tiedon tartuntaepäilystä. Lennon henkilökunta pääsi tarkastuksen jälkeen jatkamaan seuraavalla lennolla Frankfurtiin.

Aiemmin keskiviikkona British Airways ilmoitti keskeyttäneensä kaikki lentonsa Britannian ja Kiinan välillä. Yhdysvaltalainen American Airlines ilmoitti niin ikään keskiviikkona keskeyttävänsä Los Angelesista Kiinan Shanghaihin ja Pekingiin suuntaavat lennot.

Syyksi kyseisten lentojen keskeyttämiselle American Airlines ilmoitti koronaviruksen aiheuttaman kysynnän laskun.

Finnair ilmoitti tiistaina peruvansa lennot Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi. Finnair lentää edelleen päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.

– Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt kertoi tiistain tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?