British Airways peruu kaikki lennot Kiinaan – ”Turvallisuus on aina meille tärkeintä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

British Airways peruu kaikki lennot Kiinaan – ”Turvallisuus on aina meille tärkeintä”

British Airways on keskeyttänyt kaikki suorat lennot Kiinan ja Britannian välillä koronavirusepidemian vuoksi.

British Airways on lentänyt Pekingiin ja Shanghaihin.

29.1.2020 10:07 | Päivitetty 29.1.2020 13:14

Britannia kehotti tiistaina välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista Kiinaan. Lentoyhtiön nettisivuston mukaan Kiinaan ei ole tarjolla enää yhtään suoraa lentoa tammi- ja helmikuun aikana.

– Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutunutta vaivaa. Asiakkaiden ja miehistön turvallisuus on aina meille tärkeintä, BA totesi lausunnossaan keskiviikkona.

BA on lentänyt päivittäin Pekingiin ja Shanghaihin Lontoon Heathrow’n lentokentältä.

Lentoyhtiö Virgin Atlantic aikoo jatkaa suoria lentojaan Lontoosta Shanghaihin. Yhtiö tarjoaa silti mahdollisuuden matkustajille muuttaa lentojaan tai saada rahansa takaisin.

Finnair ilmoitti tiistaina peruvansa lennot Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi. Finnair lentää edelleen päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.

Finnair peruu kolme viikoittaista lentoaan Helsingistä Pekingin Daxing-lentoasemalle 5. helmikuuta ja 29. maaliskuuta välisenä aikana. Lisäksi Finnair peruu kaksi viikoittaista lentoaan Helsingistä Nanjingiin 8. helmikuuta ja 29. maaliskuuta välisenä aikana.

Finnairin mukaan vuoden ensimmäinen neljännes ja erityisesti kiinalaisen uudenvuoden jälkeiset viikot ovat tyypillisesti kausiluonteisesti hiljaisia matkustuskausia yhtiön Kiinan reiteillä. Finnair jatkaa tilanteen seuraamista.

Ranskalainen Air France keskeytti jo 24. tammikuuta viikoittaiset kolme lentoaan Wuhaniin. Keskiviikkona lentoyhtiö ilmoitti, että se jatkaa normaalisti lentoja Pekingiin ja Shanghaihin. Air Francella on kohteisiin 23 lentoa viikossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?