Hongkong sulkee liikenteen manner-Kiinaan koronaviruksen pelossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hongkong sulkee liikenteen manner-Kiinaan koronaviruksen pelossa

Hongkongin ja manner-Kiinan väliset lautta- ja junayhteydet perutaan torstaista lähtien.

Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam kertoi matkailurajoituksista tiistaina.­

28.1.2020 13:07

Hongkongissa pelätään Kiinassa riehuvan koronaviruksen leviämistä. Kiinassa virus on vaatinut jo yli 100 kuolonuhria ja tartuntoja on löydetty yli 4 500 ihmiseltä.

Hongkongin ja manner-Kiinan väliä kulkevat luotijunat ja lautat lopettavat liikennöinnin torstaista alkaen, tiedotti Hongkongin aluejohtaja Carrie Lam suojamaskinsa takaa. Lisäksi lentojen määrä Kiinaan puolitetaan. Mannerkiinalaisille ei toistaiseksi myönnetä vierailulupia Hongkongiin.

Hongkongissa on vahvistettu kahdeksan virustartuntaa ja sata potilasta on asetettu karanteeniin.

Virus on levinnyt maailmassa jo ainakin 16 valtioon Kiinan lisäksi. Useat valtiot harkitsevat kansalaistensa evakuointia Wuhanista, jossa virustartunnat tulivat ilmi ensimmäisenä.

Terveysviranomaiset kertoivat tiistaina ensimmäisestä Euroopassa tapahtuneesta uuden koronaviruksen tartunnasta ihmisestä toiseen. Saksalainen 33-vuotias mies sai tartunnan Euroopassa viime viikolla vierailleelta kiinalaiselta kollegaltaan.

Saksalaismies oli tavannut Shanghaista olevan naiskollegansa Saksan Baijerissa. Miehen koronavirustartunta todettiin maanantai-iltana.

Saksassa vieraillut kiinalaisnainen oli alkanut tuntea itsensä sairaaksi paluumatkalla Kiinaan viime torstaina.

Japanissa puolestaan on todettu koronaviruksen tartunta miehellä, joka ei ole vieraillut Kiinassa. Tämä oli tiettävästi ollut Kiinan Wuhanista saapuneiden turistien autonkuljettajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?