Koronavirus levisi Eurooppaan: Ranskassa jo kolmas tartunta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronavirus levisi Eurooppaan: Ranskassa jo kolmas tartunta

Toinen tartunnan saaneista on hoidettavana Pellegrinin sairaalassa Bordeauxissa. Arkistokuva.

Julkaistu: 24.1. 21:31, Päivitetty 25.1. 1:42

– Älkää menkö terveyskeskuksiin, terveysministeri ohjeisti.

Ranskassa on todettu kolmas koronavirustartunta, maan viranomaiset kertovat. Aiemmin perjantaina kerrottiin kahdesta tartunnasta.

Kaikki kolme tartunnan saanutta ovat hiljattain matkailleet Kiinassa. Yhden ihmisen tartunta todettiin Bordeaux'ssa ja toisen Pariisissa. Kolmannen tartunnan saaneen kerrotaan olevan sukua toiselle heistä. Kaikkia tartunnan saaneita hoidetaan nyt eristyksessä.

Bordeaux'n potilas on kertonut matkustaneensa Kiinasta Hollannin kautta ja olleensa Kiinassa yhteydessä wuhanilaisiin. 48-vuotias mies on kotoisin Kiinasta ja on ollut torstaista lähtien eristyksessä sairaalassa.

Pariisin potilaan matkustusreitistä ei ole vielä varmaa tietoa. Hänen tiedetään matkustelleen Kiinassa, mutta tiedossa ei ole, vierailiko hän Wuhanissa.

Ranskan terveysministeri Agnes Buzyn sanoi pitävänsä todennäköisenä, että Euroopassa on muitakin tartunnan saaneita. Hän kehotti Kiinassa matkustaneita ja tartuntaa epäileviä soittamaan terveydenhoitoon, jos oireita ilmenee.

– Älkää menkö terveyskeskuksiin. Jos tartuntaa epäillään, tulee soittaa terveydenhoitoon, jotta potilaat saadaan pidettyä eristyksissä, ministeri neuvoi.

Ranskalaistutkijoiden tuoreen arvion mukaan Kiinan Wuhanista lähtenyt virus leviää myös Eurooppaan 70 prosentin todennäköisyydellä. Ranskan lääketieteellisen tutkimuslaitoksen Insermin analyysi perustuu lentoreitteihin Euroopan ja Kiinan välillä.

Kiinassa viranomaiset jatkoivat perjantaina kovaotteisia toimiaan koronaviruksen pysäyttämiseksi. Maassa on eristetty jo 13 kaupunkia viruksen vuoksi ja matkustusrajoitukset laajenivat koskemaan yli 41:tä miljoonaa ihmistä.

Vahvistettuja kuolonuhreja on 26, ja tartunnan saaneita Kiinassa yli 800, joista 177:n kerrottiin olevan vakavasti sairaita. Epäiltyjä tartuntoja oli yli tuhat.