Ammunnan harrastaja tappoi vanhempansa ja neljä muuta saksalaisessa pikkukaupungissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ammunnan harrastaja tappoi vanhempansa ja neljä muuta saksalaisessa pikkukaupungissa

Ampuja on Saksan kansalainen ja hänellä oli ampumaharrastuksensa perusteella myönnetty aseenkantolupa.

24.1.2020 15:18 | Päivitetty 24.1.2020 20:26

26-vuotias mies on ampunut vanhempansa ja neljä muuta ihmistä saksalaisessa pikkukaupungissa. Joukkoampumisessa Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitsevassa Rot am Seessa haavoittui lisäksi kaksi ihmistä.

Poliisi otti 26-vuotiaan epäillyn ampujan kiinni tapahtumapaikalta. Hän oli itse soittanut poliisille ilmoittaakseen, että oli ampunut useita ihmisiä.

Ampuminen tapahtui majatalossa, jossa osa uhreista ja ampuja asuivat. Poliisin mukaan kuolleista kolme on naisia ja kolme miehiä. Naisuhrit olivat 36-, 56- ja 69-vuotiaita, miehet 36-, 56- ja 62-vuotiaita.

Haavoittuneista toisen vammat ovat hengenvaarallisia, totesi poliisipäällikkö Reiner Möller tiedotustilaisuudessa. Ampuja oli myös uhannut kahta teini-ikäistä lasta aseellaan, mutta nämä selvisivät säikähdyksellä.

Saksan kansalainen, harrasti ampumista

Poliisin mukaan ampujan motiiveista ei ole vielä tietoa. Uhrien joukossa on ampujan vanhemmat, mutta muiden suhdetta häneen ei ollut vielä saatu varmistettua. Saksalaismedian mukaan majatalossa olisi ollut koolla perhetapaaminen, mutta poliisi ei ole vahvistanut asiaa.

Ampuja on Saksan kansalainen ja hänellä oli ampumaharrastuksensa perusteella myönnetty aseenkantolupa. Hän käytti luvallista puoliautomaattista pistoolia, jonka poliisi löysi tapahtumapaikalta.

Joukkoampumiset ovat Saksassa suhteellisen harvinaisia ja aseenkantolupia myönnetään rajoitetusti. Edellinen vakavampi tapaus oli viime lokakuulta, kun äärioikeistolainen hyökkääjä surmasi kaksi ihmistä Hallessa, yritettyään ensin tunkeutua synagogaan.

Kesällä 2016 teini-ikäinen ampuja surmasi yhdeksän ihmistä netistä ostetulla laittomalla aseella müncheniläisessä ostoskeskuksessa.

Saksassa tapahtuneissa ääri-islamistisissa terrori-iskuissa ei yleensä ole käytetty ampuma-aseita. Tuhoisin niistä tapahtui joulukuussa 2016, kun tunisialainen mies ajoi rekalla Berliinin joulumarkkinoille. Iskussa kuoli 12 ihmistä.

Bild-lehden mukaan ampuja ja uhrit olisivat olleet saman perheen jäseniä. Lehden mukaan kuolonuhreista kolme on miehiä ja kolme naisia. Lehti kertoo poliisilähteisiin vedoten, että uhrit ovat 35–69 -vuotiaita.

Focus-lehden mukaan kyse olisi pojasta, joka ampui vanhempansa ja muita perheenjäseniä. Miehellä oli aseenkantolupa ampumaharrastuksen perusteella. Miehen kerrottiin olevan 26-vuotias.

Lähde: Reuters, Rems-Zeitung, STT

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?