Koronaviruksen uhrien määrä jo 25

Seitsemäs kaupunki Kiinassa on keskeyttänyt julkisen liikenteen.

Hongkongilaisessa sairaalassa kuljetettiin miestä, jonka epäiltiin saaneen koronaviruksen tartunnan.

24.1.2020 3:13

Kiinassa koronaviruksen uhriluku on kasvanut 25:een, maan terveysviranomaiset kertoivat perjantaina. Viranomaisten mukaan tartunnan on saanut lähes 830 ihmistä.

Lisäksi tutkinnassa on lähes 1 100 epäiltyä tartuntatapausta.

Seitsemäs kaupunki lähellä viruksen keskusta on keskeyttänyt julkisen liikenteen ja sulkenut siltansa sairauden hillitsemiseksi.

Kiinalaisviranomaiset laajensivat jo aikaisemmin erityistoimiaan viruksen leviämisen estämiseksi.

Niiden piirissä oli torstaina jo noin 20 miljoonaa ihmistä.

Viruksen leviäminen vaikuttaa matkailuun ja kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan. Pekingissä sijaitseva Kielletty kaupunki suljetaan koronaviruksen takia lauantaista lähtien toistaiseksi. Museon mukaan tarkoitus on estää tartuntojen leviäminen ihmisjoukoissa.

Pekingin viranomaiset ilmoittivat lisäksi peruvansa kaikki suuret uudenvuoden kokoontumiset pääkaupungissa. Kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan liittyy tiiviisti temppelien alueelle kokoontuminen, ja niille kerääntyy usein kymmeniätuhansia ihmisiä.

Virus lähti leviämään kaloja ja muita eläimiä myyvältä torilta 11 miljoonan asukkaan Wuhanin kaupungissa.

Wuhanin lento- ja junayhteydet katkaistiin sekä liikenne metrossa ja kaupungin busseissa pysäytettiin. Viranomaiset ovat kieltäneet kaupungin asukkaita poistumasta ”ilman erityistä syytä”.

Ensimmäinen tartunta havaittiin tiettävästi joulukuun lopussa. Virus on levinnyt jo muun muassa Japaniin, Hongkongiin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin, Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin. Torstaina kerrottiin, että tartuntoja on havaittu myös Saudi-Arabiassa, Singaporessa ja Vietnamissa.

WHO ei julistanut vielä kansainväliseksi terveysuhaksi

Maailman terveysjärjestö WHO katsoi aikaisemmin, että Kiinasta leviävää koronavirusta ei ollut vielä syytä julistaa kansainväliseksi terveysuhaksi.

Järjestön pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus totesi torstaina kaksi päivää kestäneen kokouksen päätteeksi, että virus on terveysuhka Kiinassa mutta ei kansainvälisesti.

Toimet viruksen leviämisen estämiseksi ovat käynnissä, ja ulkomailla on todettu vain rajallinen määrä tartuntoja. WHO:n mukaan tiedossa ei ole, että virus olisi tarttunut ihmisten välillä Kiinan ulkopuolella.

– Toistaiseksi ei ole todisteita ihmisten välisistä tartunnoista Kiinan ulkopuolella, mutta se ei tarkoita, ettei näin voisi käydä, pääjohtaja sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?