Epäilty koronavirustartunta Pietarissa – tauti tappanut jo 17 Kiinassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Epäilty koronavirustartunta Pietarissa – tauti tappanut jo 17 Kiinassa

Pietarissa on tänään tullut tietoon ainakin yksi epäilty tartuntatapaus Shanghaista saapuneella lennolla.

22.1.2020 18:59

Uuden koronaviruksen Kiinassa vaatimien kuolonuhrien määrä kasvaa. Viranomaisten mukaan tauti on tappanut jo 17 ihmistä. Kuolleiden määrä on liki kaksinkertaistunut vuorokaudessa.

Maailman terveysjärjestö WHO järjestää tänään hätäkokouksen viruksesta. WHO:n on määrä päättää, julistaako se viruksen takia kansainvälisen kansanterveyden hätätilan.

Kiinan lisäksi virusta on havaittu Taiwanissa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Thaimaassa ja Yhdysvalloissa. Venäläismedian mukaan myös Pietarissa on tänään tullut tietoon ainakin yksi epäilty tartuntatapaus Shanghaista saapuneella lennolla. Sitä ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu.

Viruksen arvioidaan lähteneen liikkeelle miljoonakaupunki Wuhanista torilta, jolla myytiin laittomasti villieläimiä. Wuhanin asukkaita on kehotettu pysymään kaupungissa ja muita kiinalaisia välttämään matkustamista Wuhaniin.

Suuri viruksen leviämistä koskeva huolenaihe liittyy kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan. Lomat ovat alkamassa perjantaina, ja miljoonat kiinalaiset matkustavat muualle täpötäysillä junilla.

Samassa kategoriassa sarsin kanssa

Kiinan hallitus on luokitellut hengitysteitse leviävän viruksen samaan kategoriaan vuosina 2002–2003 riehuneen sars-epidemian kanssa. Tämä tarkoittaa muun muassa sairastuneiden pakollista eristämistä ja mahdollisia rajoituksia matkustamiseen.

– Tehostamme tutkimusta tunnistaaksemme taudin lähteen ja tarttumistavan, Kiinan terveysviranomaisten edustaja Li Bin totesi.

Kiinan viranomaisten mukaan tartunnan saaneita on lähes 450. Vielä eilen kerrottiin, että tartunnan saaneita olisi reilut 300. Kiinan terveysviranomaiset ovat myös varoittaneet, että virus voi muuttua ja levitä edelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?