Trump olisi ”mielellään” tavannut Greta Thunbergin Davosissa – ”Hän voitti minut Time-lehdessä”

Yhdysvaltain presidentin mukaan ruotsalaisen ilmastoaktivistin pitäisi keskittyä muihin valtioihin kuin Yhdysvaltoihin ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

22.1.2020 16:50

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi keskiviikkona toimittajille, että hän olisi tavannut ”mielellään” ruotsalaisen ilmastoaktivistin Greta Thunbergin Sveitsin Davosissa järjestetyssä maailman talousfoorumissa. Reutersin mukaan Trumpilta kysyttiin, pitääkö hän ilmastonmuutosta huijauksena.

– En lainkaan. Mielestäni jotkut puolet siitä ovat, Trump vastasi.

Trumpin mukaan pahimpia saastuttajia ovat kuitenkin aivan muut maat kuin Yhdysvallat, ja hänen mielestään ”Gretan pitäisi keskittyä niihin paikkoihin”. Yhdysvallat on Kiinan jälkeen maailman toiseksi suurin hiilidioksidipäästöjen tuottaja.

Tiistaina Davosissa puhuessaan Trump hyökkäsi ilmastoaktivisteja vastaan kutsumalla heitä ”ikuisiksi tuomion profeetoiksi” sekä vertaamalla heitä ”eilispäivän typerien ennustajien perillisiin”. Trumpin mukaan ilmastonmuutosta vastaan kampanjoivat ovat esittäneet globaalin lämpenemisen ”epärealistiselle tasolla” ja menneet niin pitkälle, että ihmiset eivät voi enää elää elämäänsä.

Greta Thunberg poistui kuuntelemasta Trumpin puhetta tiistaina Davosin talousfoorumissa.

Thunberg oli AFP:n mukaan Trumpin yleisössä tämän puhuessa. Thunbergin kerrottiin kuunnelleen presidenttiä hiljaisena.

Omassa puheenvuorossaan hän oli moittinut maailman hallituksia siitä, että ne eivät ole saaneet käytännössä mitään aikaan ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

– Talomme on edelleen tulessa, hän totesi Trumpin puheen jälkeen.

Trump sanoi keskiviikkona, että olisi myös mielellään kuullut Thunbergin puhuvan Davosissa.

– Hän voitti minut Time-lehdessä, Trump sanoi viitaten siihen, että lehti nimesi Thunbergin vuoden henkilöksi hiljattain.

Aiemmin Trump on muun muassa sanonut Thunbergin kärsivän vihanhallintaongelmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?