Norjan hallituskriisi kärjistyy: Edistyspuolue lähti hallituksesta Isis-vaimon palautuksen takia

Edistyspuolue vastusti Isis-vaimon palauttamista Norjaan.

Edistyspuolueen johtaja ja silloinen valtiovarainministeri Siv Jensen (vas.) kuvattuna yhdessä pääministeri Erna Solbergin kanssa tammikuussa 2016.

Norjassa edistyspuolue lähtee hallituksesta, kertovat norjalaiset tiedotusvälineet. Puolue vastusti norjalais-pakistanilaisen Isis-vaimon palauttamista Syyriasta al-Holin leiriltä Norjaan, mikä johti hallituskriisiin.

Edistyspuolueen lähtö vie konservatiivipääministeri Erna Solbergilta hallitusenemmistön, mutta Reutersin mukaan hänen odotetaan pysyvän edelleen pääministerinä vähemmistöhallitusta johtaen.

– Vein meidät hallitukseen ja nyt vien puolueen siitä ulos, valtiovarainministerinä ollut edistyspuolueen johtaja Siv Jensen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hallituksen sisäisen kiistan aiheuttanut nainen lähti Norjasta vuonna 2013. Nainen ja hänen kaksi lastaan päätettiin kotiuttaa al-Holilta, koska toinen lapsista tarvitsi hoitoa vakavaan sairauteensa.

Nainen pidätettiin välittömästi paluunsa jälkeen epäiltynä terroristijärjestö Isisin jäsenyydestä.

Edistyspuolue oli hyväksynyt al-Holilla olevien norjalaislasten auttamisen, mutta se pyrki estämään kaiken valtion avun kotimaahan leiriltä pyrkiviltä aikuisilta, jotka ovat liittyneet Isisiin tai menneet naimisiin sen taistelijoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?