Ukraina sanoo Iranin olevan valmis luovuttamaan alasammutun koneen mustat laatikot - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ukraina sanoo Iranin olevan valmis luovuttamaan alasammutun koneen mustat laatikot

Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat. Suurin osa kuolonuhreista oli iranilaisia tai kanadalaisia.

Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat. Suurin osa kuolonuhreista oli iranilaisia tai kanadalaisia.

Julkaistu: 17.1. 17:25

Aluksi Iran antaa ulkomaiden tutkijoille pääsyn tutkimaan laatikoita. Tutkijoita on muun muassa Kanadasta ja muista maista, joiden kansalaisia oli eniten kuolonuhrien joukossa.

Iran on valmis luovuttamaan alasammutun ukrainalaisen matkustajakoneen mustat laatikot, sanoo Ukrainan ulkoministeri Vadym Prystaiko.

Aluksi Iran antaa ulkomaiden tutkijoille pääsyn tutkimaan laatikoita. Tutkijoita on muun muassa Kanadasta ja muista maista, joiden kansalaisia oli eniten kuolonuhrien joukossa. Tämän jälkeen Iran siirtää mustat laatikot Ukrainaan, Prystaiko lisää.

Iran ampui Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakoneen vahingossa alas viime viikon keskiviikkona pian sen lähdettyä Teheranista. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat. Suurin osa kuolonuhreista oli iranilaisia tai kanadalaisia. Uhrien joukossa oli myös muun muassa 17 ihmistä, joilla oli Ruotsin kansalaisuus tai he asuivat maassa.

Aluksi Iran kiisti, että se olisi ampunut koneen alas ja puhui teknisestä viasta. Lopulta se kuitenkin myönsi, että kone oli ammuttu alas vahingossa.

Prystaiko on kertonut, että iranilaisviranomaisia saapuu Ukrainaan ensi viikolla, jolloin he esittävät virallisen anteeksipyynnön ja antavat selityksen asiassa.

Tuoreimmat osastosta