Trump antoi odottamatonta tukea Bernie Sandersille – twiittasi ahkerasti demokraattien vaaliväittelyn aikaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump antoi odottamatonta tukea Bernie Sandersille – twiittasi ahkerasti demokraattien vaaliväittelyn aikaan

Presidentti Trump puhui kampanjatilaisuudessa Milwaukeessa tiistai-iltana paikallista aikaa.

Presidentti Trump puhui kampanjatilaisuudessa Milwaukeessa tiistai-iltana paikallista aikaa.

Julkaistu: 15.1. 6:56

Trump tuki Bernie Sandersia puhuessaan kannattajilleen Milwaukeessa. Tilaisuuden päätyttyä presidentti oli aktiivinen Twitterissä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kampanjoi Wisconsinin Milwaukeessa samaan aikaan, kun demokraattien presidenttiehdokkaaksi mielivät väittelivät Iowan Des Moines’ssa.

Paitsi että Trump puhui kannattajilleen Milwaukeessa, presidentti ehti myös twiittaamaan heille tilaisuutensa jälkeen. Demokraattien väittelyn aikaan Trump twiittasi seitsemän kertaa ja jatkoi päivityksiä väittelyn jälkeen.

Trump twiittasi runsaasti kuvia Milwaukeesta ja toisti kampanjansa viestejä.

– Republikaanipuolue on amerikkalaisen työläisen, amerikkalaisen perheen ja amerikkalaisen unelman puolue!

Presidentti myös uudelleentwiittasi tukijoidensa kommentteja liittyen vaaliväittelyyn Iowassa.

– Väittely näyttää yhden asian, joka on itsestään selvää: demokraattien ainoa toivo päihittää Donald Trump on syyttää häntä virkavirheestä.

Milwaukeessa Trump otti myös kantaa demokraattien vaaliväittelyssäkin esille nousseeseen väitteeseen, jonka mukaan Bernie Sanders oli sanonut vuonna 2018, ettei uskonut naisen voivan voittaa Trumpia.

– En usko, että Bernie sanoi niin. En todella usko. Se ei ole sellainen asia, jonka hän sanoisi, presidentti sanoi Reutersin mukaan.

Trump lisäsi, ettei tiedä Sandersia eikä pidä hänestä. Trumpilla saattaa kuitenkin olla syynsä tukea demokraattiseksi sosialistiksi itseään kutsuvaa Sandersia. Presidentti on kampanjatilaisuuksissaan luvannut estää Yhdysvaltoja muuttumasta sosialistiseksi maaksi ja on saanut yleisöltään suuret aplodit. Jos Sandersista tulisi demokraattien presidenttiehdokas, Trump voisi tehdä argumentistaan keskeisen osan kampanjaansa.

Trump voitti Wisconsinissa 23 000 äänellä vuonna 2016, mikä tuli järkytyksenä demokraateille, sillä osavaltiossa oli äänestetty edellisissä presidentinvaaleissa demokraattien Barack Obamaa.

Tuoreimmat osastosta