Elizabeth Warren piikitteli presidentiksi pyrkiviä miehiä: ”Yhteensä he ovat hävinneet 10 vaalit” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Elizabeth Warren piikitteli presidentiksi pyrkiviä miehiä: ”Yhteensä he ovat hävinneet 10 vaalit”

Julkaistu: 15.1. 5:18, Päivitetty 15.1. 9:03

Warrenin mukaan aiemmat vaalit ovat osoittaneet, että nainen pystyy päihittämään istuvan presidentin Donald Trumpin.

Bernie Sanders kiisti sanoneensa Elizabeth Warrenille vuonna 2018, ettei nainen voisi voittaa ”vaarallisinta presidenttiä” Donald Trumpia. Ennen vaaliväittelyä amerikkalaismedia uutisoi Sandersin vanhasta lausunnosta, jonka Warren vahvisti CNN:lle.

Sanders totesi olleensa jo 30 vuotta sitten sitä mieltä, että nainen voisi päästä presidentiksi Yhdysvalloissa. Hän kiisti sanoneensa, ettei nainen voisi päihittää Trumpia.

– En itse asiassa sanonut niin.

– Hillary Clinton sai kolme miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump. Totta kai nainen voi voittaa! Oikea kysymys on, miten voimme päihittää Trumpin?

Warren ei lähtenyt kiistelemään Sandersin kanssa.

– Bernie on ystäväni. En ole täällä riitelemässä häntä varten.

Hän totesi uskovansa vakaasti, että nainen voisi voittaa Trumpin.

– Katsokaa näitä miehiä lavalla. Yhteensä he ovat hävinneet 10 vaalit. Ainoat ihmiset, jotka tällä lavalla ovat voittaneet kaikki vaalit, joissa ovat olleet ehdolla, ovat naiset.

– Ainoa ihminen, joka on voittanut hallitsevan republikaanin 30 vuoteen, on minä.

Sanders huomautti, että hän oli vienyt paikan republikaanisenaattorilta.

– Niin, eikö se ollut 30 vuotta sitten? Warren sivalsi.

Vaikka ehdokkaat ovat muutamaan otteeseen piikitelleet toisiaan, väittely on ensimmäisen tunnin ajan ollut kohteliasta. Ehdokkaat eivät lähteneet haastamaan toisiaan vaan ovat toistuvasti keskittyneet tuomaan esille sitä, että Trump on voitettava.

Väittelyn jälkeen jännitteitä oli kuitenkin ilmassa Warrenin ja Sandersin välillä. Sanders tarjoutui ojentamaan kätensä Warrenille, joka ei kuitenkaan tarttunut siihen. Kaksikon nähtiin puhuvan kiivaaseen sävyyn, joskin keskustelun aiheesta ei ole tietoa.

– Minusta tuntui, että siinä oli jotain. Hyvää yötä, minä häivyn, väittelyyn osallistunut miljardööri Tom Steyer kertoi The Guardianille.

– Se oli niitä kiusallisia hetkiä, jolloin tuntuu siltä, että okei, minun pitää jatkaa matkaa nopeasti.

Juttua päivitetty kello 8.18: Lisätty tieto, että väittelyn jälkeen Warren ja Sanders eivät kätelleet.

Tuoreimmat osastosta