6-luokkalainen Josue oli koulun pihalla, kun yli lentänyt matkustaja­kone tyhjensi tankit: ”Luulimme, että se oli sadetta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

6-luokkalainen Josue oli koulun pihalla, kun yli lentänyt matkustaja­kone tyhjensi tankit: ”Luulimme, että se oli sadetta”

Julkaistu: 15.1. 3:16

Matkustajalentokone teki hätälaskun Los Angelesin kansainväliselle lentokentälle.

Cudahyn ala-asteen oppilaat saivat ikävän yllätyksen taivaalta tiistaina, kun Delta Airlinesin kone joutui tyhjentämään polttoainetankkinsa.

Kaksi luokkaa oli ulkona koulun pihalla noin 26 kilometrin päässä Los Angelesin kansainvälisestä lentokentästä, kun matkustajakone lensi koulun yli noin 700 metrin korkeudella. Taivaalta pudonnut polttoaine vaikutti ainakin 17 lapseen ja yhdeksään aikuiseen, BBC kertoi.

Delta Airlinesin kone oli joutunut kääntymään takaisin moottorivian vuoksi ja teki onnistuneen hätälaskun kentälle. Sitä ennen se tyhjensi tankit, jotta voisi laskeutua kevyempänä.

– Olen hyvin harmissani. Tämä on ala-aste, nämä ovat pieniä lapsia, Cudahyn pormestari Elizabeth Alcantar kertoi Los Angeles Timesille.

Polttoaine aiheutti ihoärsytystä ja hengitysvaikeuksia, mutta vammat olivat kaikki lieviä.

– Tulimme ulos ja leikimme, ja lentokone oli ulkona, ja luulimme, että se oli sadetta, mutta sitten tajusimme, että se heittää polttoainetta päällemme ja kaikki alkoivat juosta, 6-luokkalainen koulun oppilas Josue kertoi LA Timesille.

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA kertoi Reutersille, että polttoainetta voidaan tyhjentää koneesta hätätilanteissa, mutta kaikilla lentokentillä on omat sääntönsä tyhjennykseen.

– Nämä käytännöt suosittavat, että polttoaine tyhjennetään tiettyjen asumattomien alueiden yläpuolella ja yleensä niin korkealta, että polttoaine höyrystyy ja hajoaa ennen kuin osuu maahan, FAA:n tiedottaja Allen Kenitzer sanoi.

Delta Airlines vahvisti tiedotteessaan, että matkustajakone oli tyhjentänyt polttoaineen. Koneen oli pitänyt lentää Shanghaihin.

Tuoreimmat osastosta