Uskomaton näky: Maa nielaisi bussin – ainakin kuusi kuoli Kiinassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Uskomaton näky: Maa nielaisi bussin – ainakin kuusi kuoli Kiinassa

Julkaistu: 14.1. 18:04

Myös jalankulkijoita putosi yhtäkkiä ilmestyneeseen maansortumaan.

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut Kiinassa maanantaina, kun maa nielaisi bussin ja jalankulkijoita maanantaina klo 17.30 paikallista aikaa, kertoo muiden muassa The Guardian.

Lisäksi noin 15 ihmistä loukkaantui ja kymmenen ihmistä on edelleen kateissa. Onnettomuus tapahtui Xiningin kaupungissa, Qinghain provinssin pääkaupungissa.

Useat palomiehet työskentelivät vajoamaan joutuneiden ihmishenkien pelastamiseksi.

Useat palomiehet työskentelivät vajoamaan joutuneiden ihmishenkien pelastamiseksi.

Vastaavat yhtäkkiä ilmestyvät maansortumat eivät ole olleet epätavallisia Kiinassa. Kuopat voivat muodostua, kun hapan sadevesi sulattaa kalkkikiveä tai muuta kiveä kadun alla. Tällöin tienpinnan alle muodostuu tyhjä kolo.

Bussia nostetaan vajoamasta.

Bussia nostetaan vajoamasta.

Onnettomuus ei ollut ensimmäinen laatuaan. Muun muassa neljä ihmistä kuoli Kiinassa Dazhoun kaupungissa Sichuanin provinssissa vuonna 2018, kun jalkakäytävään aukesi yhtäkkiä valtava kuoppa.

Pelastuslaitos sai nostettua kaksi henkilöä – CNN:n tietojen mukaan juuri naimisiin menneen pariskunnan – kuopasta heti onnettomuuden jälkeen, mutta he menehtyivät sairaalassa saamiinsa vammoihin.

Kuoppaan jääneiden isän ja nuoren pojan ruumiit nostettiin kuopasta vasta pari päivää onnettomuuden jälkeen. Heidät löydettiin noin kymmenen metrin syvyydestä.

Pelastustoimet olivat vaaralliset ja vaikeat, koska kuoppa murtui jatkuvasti yhä laajemmaksi. 40 palomiestä yritti pelastaa isää ja poikaa muun muassa kaivinkoneilla.

Tuoreimmat osastosta