Kanadalainen liikemies syyttää Trumpia Iranin lentokoneturmasta: ”Narsisisti Washingtonissa repii maailman saavutukset palasiksi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kanadalainen liikemies syyttää Trumpia Iranin lentokoneturmasta: ”Narsisisti Washingtonissa repii maailman saavutukset palasiksi”

Kanadan johtaviin liikemiehiin kuuluva Michael McCain räjähti Trumpille Twitterissä.

14.1.2020 5:42

Kanadan vaikutusvaltaisimpiin liikemiehiin kuuluva Michael McCain tylyttää Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia Twitterissä. McCain syyttää Trumpia epäsuorasti Iranissa tapahtuneesta lentoturmasta.

McCainin yrityksen Maple Leaf Foodsin Twitter-tilillä julkaistussa ketjussa liikemies kertoo, että hänen kollegansa vaimo ja tämän 11-vuotias poika olivat maahan syöksyneen ukrainalaiskoneen 57:n kuolleen kanadalaisen joukossa.

Twitter-viesteissään McCain syyttää Yhdysvaltain hallinnon johtajia ”huonosti laaditun suunnitelman toteuttamisesta”, jonka tehtävä oli kääntää huomio pois poliittista ongelmista. McCain ei suoraan nimeä Trumpia, mutta viestin kohde ei jää epäselväksi.

– Maailma tietää, että Iran on vaarallinen valtio, mutta maailma löysi polun sen hillitsemiseksi. Se ei ole täydellinen, mutta useimpien mukaan se oli oikea suunta, hän kirjoittaa.

McCain huomauttaa, että Yhdysvallat ei ole nyt tervetullut koko Lähi-itään, mukaan lukien Irakiin, missä ”jännitteet kärjistyvät kuumeisesti”.

– Narsisti Washingtonissa repii maailman saavutukset palasiksi ja epävakauttaa aluetta, McCain lataa.

11 000 työntekijää työllistävä McCain kirjoittaa, että kanadalaisten kuolema on Yhdysvaltain ”vastuuttoman, vaarallisen, huonosti suunnitellun käytöksen vaurioita”.

– Me suremme ja minä olen raivoissani.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone putosi viime viikolla lähdettyään Iranista Teheranin lentokentältä. Koneessa oli 176 ihmistä, joista yhdeksän oli miehistön jäseniä. Kaikki menehtyivät turmassa.

Iranin puolustusvoimat kertoi lauantaina, että kone ammuttiin alas inhimillisen virheen seurauksena. Konetta luultiin viholliskoneeksi.

Kone ammuttiin alas pian sen jälkeen, kun Iran teki ohjusiskut Yhdysvaltain joukkojen käyttämiin tukikohtiin. Iran laukaisi ohjukset kostaakseen Yhdysvalloille sotilaskomentaja Qassim Suleimanin kuoleman Irakissa aiemmin tehdyssä ilmaiskussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?