Video: Taal-tulivuori syöksi ilmaan tuhkaa ja laavaa, ympärillä salamoi – Filippiineillä varoitetaan ”vaarallisesta purkauksesta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video: Taal-tulivuori syöksi ilmaan tuhkaa ja laavaa, ympärillä salamoi – Filippiineillä varoitetaan ”vaarallisesta purkauksesta”

Ainakin yli 16 000 ihmistä on paennut tulivuorenpurkausta, joka on mahdollinen seuraavien tuntien tai päivien aikana.

13.1. 12:32

Taal-tulivuori Filippiineillä on alkanut sylkeä laavaa, BBC uutisoi. Viranomaiset ovat varoittaneet, että ”vaarallinen purkaus” oli mahdollinen seuraavien tuntien tai päivien aikana.

Taal sijaitsee vajaat 70 kilometriä etelään Filippiinien pääkaupungista Manilasta.

Salama iskee Batangasin yläpuolella, kun Taal-tulivuore syöksee tuhkaa.­

– Taal siirtyi voimakkaan epävakauden tilaan...ja se eteni magmapurkaukseen, joka alkoi kello 2.49 ja päättyi kello 4.28...tähän liittyi laavan heikon purkautumisen lisäksi ukkonen ja salamointia, Filippiinien vulkanologian ja seismologian instituutti tiedotti.

Instituutti antoi myös neljännen luokan varoituksen. Viidennen tason varoitus tarkoittaa aktiivista purkausta, CNN kertoo.

Instituutti on myös pyytänyt, että kaikki tulivuoresta 17 kilometrin säteellä olevat ihmiset evakuoitaisiin. Alueella asuu 450 000 ihmistä.

Tuhka on peittänyt osia Tagaytayn kaupungista.­

Maanantaista alkaen yli 16 4000 oli hakeutunut turvaan viranomaisten perustamiin evakuointikeskuksiin. Pakoon lähteneiden määrän uskotaan kuitenkin olevan suurempi, sillä monet vaara-alueen asukkaista ovat paenneet sukulaistensa luo.

Ihmisiä pakenemassa Agoncillosta, Batangasista.­

Taal-tulivuori sijaitsee keskellä järveä, joka on suosittu turistikohde. Vaikka tulivuori ei ole suuri kooltaan, sitä pidetään vaarallisena.

Taal on Filippiinien toiseksi aktiivisin tulivuori. Se on purkautunut ainakin 34 kertaa viimeisen 450 vuoden aikana. Edellisen kerran tulivuori purkautui vuonna 1977.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?