Äkillinen tuho tallentui videolle – näin ohjuksella alas ammuttu matkustajakone räjähti ilmiliekkeihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äkillinen tuho tallentui videolle – näin ohjuksella alas ammuttu matkustajakone räjähti ilmiliekkeihin

Julkaistu: 11.1. 15:41

CNN sai käsiinsä dramaattisen turvakameravideon.

Iran myönsi lauantaina ampuneensa vahingossa alas Iranista Ukrainaan matkalla olleen siviililentokoneen. Uutiskanava CNN:n käsiinsä saamalla turvakameravideolla näkyy, kuinka lentokone räjähtää liekkeihin Teheranin lounaispuolella. CNN on varmistanut videon aitouden.

Iranin vallankumouskaarti kertoi lauantaina luulleensa matkustajakonetta risteilyohjukseksi ja ampui sen erehdyksessä alas lyhyen kantaman ohjuksella. Ohjus räjähti lentokoneen vieressä ja kone pystyi jatkamaan lentämistä vielä hetken ennen maahansyöksyä.

Iranin vallankumouskaartin prikaatikenraali Amirali Hajizadehin mukaan Iran oli valmistautumassa ”täysimittaiseen sotaan” Yhdysvaltojen kanssa, kun ohjus osui lentokoneeseen.

Ukraine International Airlinesin matkustajakone nousi ilmaan varhain keskiviikkoaamuna Teheranista. Vain kaksi minuuttia nousun jälkeen yhteys koneeseen katkesi.

Koneen maahansyöksyssä kaikki kyydissä olleet 176 ihmistä kuolivat. Suurin osa Kiovaan matkalla olleen koneen matkustajista oli Iranin kansalaisia. Koneessa oli myös Kanadan, Ukrainan, Ruotsin, Afganistanin, Saksan ja Britannian kansalaisia.