Venäjän varaulkoministeri: Iranin syyttämiseen lentoturmasta ei perusteita

Lausunto seuraa monien valtionjohtajien kommentteja, jotka epäilevät Iranin ohjuksen tiputtaneen ukrainalaiskoneen.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

10.1.2020 15:31

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoo, että Iranin syyttämiseksi ukrainalaiskoneen tippumisesta ei ole perusteita, uutistoimisto Reuters kertoo.

Iran on Venäjän sotilaallinen liittolainen Lähi-idässä.

Rjabkovin kommentti seuraa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin lausuntoa, jonka mukaan matkustajakoneen saattoi ampua alas ohjus, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu.

Aiemmin myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja Britannian pääministeri Boris Johnson ovat sanoneet, että iranilaisohjus vaikuttaa aiheuttaneen matkustajakoneen putoamisen.

Amerikkalaislähteet ovat myös kertoneet Yhdysvaltojen uskovan, että iranilainen ohjus pudotti koneen vahingossa. Myös Alankomaiden ulkoministeri Stefanus Blok sanoi Brysselissä toimittajille uskovansa ohjuksen pudottaneen koneen.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone putosi varhain keskiviikkoaamuna lähdettyään Iranista Teheranin lentokentältä. Koneessa oli 176 ihmistä, joista yhdeksän miehistön jäseniä. Kaikki menehtyivät turmassa.

Tutkivan journalismin verkosto Bellingcat ja amerikkalaislehti New York Times julkaisivat aiemmin videon, jossa näkyy mahdollisesti ohjusisku ukrainalaiskoneeseen.

Juttua korjattu 11.1. klo 10.38: Venäjän ulkoministeriön kannan lausui varaulkoministeri, ei ulkoministeri, kuten jutussa ensin luki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?