Vastanaineen iranilaispariskunnan traaginen kohtalo liikuttaa – menehtyivät lentoturmassa vain viikko häiden jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vastanaineen iranilaispariskunnan traaginen kohtalo liikuttaa – menehtyivät lentoturmassa vain viikko häiden jälkeen

Sosiaalisessa mediassa surraan Iranin lentoturmassa menehtyneen kanadaniranilaisen hääparin kohtaloa.

Iranilaismies katsoo Twitteristä uutista lento-onnettomuudessa kuolleesta avioparista.­

10.1.2020 13:18

Traaginen alku uudelle yhteiselle elämälle. Sosiaalisessa mediassa herättävät tunteita kuvat vastanaineesta, onnellisen näköisestä pariskunnasta, joka sai surmansa keskiviikkoisessa lentoturmassa.

Kanadaniranilaiset Arash Pourzarabi ja Pouneh Gorji olivat kuollessaan vain parikymppisiä. He menivät naimisiin uudenvuodenpäivänä Teheranissa perheensä edessä, vain viikkoa ennen lento-onnettomuutta.

Pariskunta aloitti pitkän kotimatkansa takaisin Kanadaan varhain keskiviikkoaamuna, mutta lentokone ehti olla ilmassa vain hetken ennen putoamistaan. Tapauksesta kertoo muun muassa CNN.

– He olivat kilteimpiä sieluja, mitä tunsin, pariskunnan ystävä kertoo CTV News -medialle.

– Jos tapasit heidät edes kerran, olit vakuuttunut, että he kuuluvat yhteen.

Facebookin muisteluviesteissä Gorjia kuvaillaan älykkääksi, lahjakkaaksi ja kohteliaaksi naiseksi.

Pariskuntaa ja muita lentoturman iranilaisia uhreja surraan laajalti viestipalvelu Telegramissa, joka on iranilaisten laajassa suosiossa.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone putosi pian lähdettyään Iranista Teheranin lentokentältä. Koneessa oli 176 ihmistä, joista yhdeksän oli miehistön jäseniä. Kaikki menehtyivät turmassa.

Pääministeri Justin Trudeaun mukaan lento-onnettomuudessa menehtyneiden kanadalaisten joukossa oli vastanaineen pariskunnan lisäksi neljän hengen perhe, äiti tyttärineen sekä ”teräviä opiskelijoita ja henkilökuntaa”.

Ukrainan ulkoministerin mukaan koneen matkustajista 82 oli iranilaisia, 63 kanadalaisia, 11 ukrainalaisia ja 10 Ruotsista, mutta Aftonbladetin mukaan Ruotsin poliisi ja ulkoministeriö tutkivat tietoa, että koneessa saattoi olla jopa 17 Ruotsin kansalaisuuden omaavaa henkilöä.

Lisäksi neljä matkustajaa oli Afganistanista, kolme Saksasta ja kolme Britanniasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?