Ukrainan presidentti Zelenskyi: lentokoneen saattoi ampua alas ohjus, mutta sitä ei ole vahvistettu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ukrainan presidentti Zelenskyi: lentokoneen saattoi ampua alas ohjus, mutta sitä ei ole vahvistettu

Zelenskyi kertoi kertoi keskustelevansa tutkinnasta Yhdysvaltain ulkoministerin kanssa myöhemmin perjantaina.

10.1.2020 9:50

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaina, että matkustajakoneen saattoi ampua alas ohjus, mutta asiaa ei ole vielä vahvistettu, uutistoimisto Reuters kertoo.

Zelenskyi kertoi kertoi keskustelevansa tutkinnasta Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeon kanssa myöhemmin perjantaina.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -matkustajakone putosi varhain keskiviikkonaamuna lähdettyään Iranista Teheranin lentokentältä. Koneessa oli 176 ihmistä, joista yhdeksän miehistön jäseniä. Kaikki menehtyivät turmassa.

Tutkivan journalismin verkosto Bellingcat ja amerikkalaislehti New York Times julkaisivat aiemmin videon, jossa näkyy mahdollisesti ohjusisku ukrainalaiskoneeseen. Nimettömät amerikkalaislähteet kertoivat Yhdysvaltojen uskovan, että iranilainen ohjus pudotti koneen vahingossa.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi tiedotustilaisuudessa, että matkustajakoneen pudotti todennäköisesti iranilainen ilmatorjuntaohjus. Myös Britannian pääministeri Boris Johnson vahvisti, että iranilaisohjus vaikuttaa aiheuttaneen matkustajakoneen putoamisen.

Kansainvälisen median mukaan ohjuksen uskotaan olevan peräisin Tor M1 -ilmatorjuntajärjestelmästä. Iranin siviili-ilmailun johtaja on kiistänyt, että Iran olisi ampunut koneen alas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?