Mies ripotteli raskasmetalleja kollegoidensa eväisiin vuosien ajan – yksi uhreista kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies ripotteli raskasmetalleja kollegoidensa eväisiin vuosien ajan – yksi uhreista kuoli

57-vuotias mies oli viime vuonna tuomittu murhanyrityksestä elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Nyt hänen 26-vuotias uhrinsa kuoli.

Bielefeldin tuomioistuin tuomitsi myrkytyksestä syytetyn 57-vuotiaan miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen.­

10.1.2020 1:19

Saksassa 26-vuotias mies on kuollut neljä vuotta sen jälkeen, kun hän joutui kollegansa myrkyttämäksi ja vajosi koomaan, The Guardian uutisoi. Miehen kuoleman vahvisti Bielefeldin tuomioistuin, joka viime vuonna tuomitsi miehen myrkytyksestä syytetyn 57-vuotiaan miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Erikoinen vyyhti alkoi paljastua keväällä 2018, kun tehtaan työntekijä löysi voileivästään valkoista jauhetta. Työntekijän pyynnöstä jääkaapin läheisyyteen asennettiin valvontakamera, joka myöhemmin taltioi 57-vuotiaan Klaus O:na julkisuudessa tunnetun miehen sirottelemassa kollegansa voileipään valkoista jauhetta, Deutsche Welle kertoi viime vuonna tapauksesta.

Miehen työkaverit pitivät aluksi valkoista jauhetta huonona pilana. Poliisin tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että Klaus O:lla oli ollut kotilaboratoriossaan lyijyasetaattia, kadmiumia ja lyijyä. Raskasmetallit aiheuttavat ihmisen kehossa myrkytystilan, joka puolestaan voi aiheuttaa esimerkiksi munuaisvaurion.

Klaus O oli vuosien ajan laittanut raskasmetalleja työkavereidensa ruokaan, CNN kertoo. Kaksi uhreista sai vakavan munuaisvaurion. Kolmas uhri vajosi koomaan ja menehtyi hiljattain.

Klaus O ei halunnut todistaa oikeudenkäynnissään eikä täyttä varmuutta hänen motiivistaan ole. Hänen kanssaan keskustellut psykologi kertoi miehen halunneen kokeilla raskasmetallien vaikutusta kollegoissaan tiedemiehen tavoin. Klaus ”vaikutti tiedemieheltä, joka testasi ainetta koekaniiniin,” psykologi todisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?