IS:n lukija kertoo Karibian kaaoksesta kentällä – Finnairin henkilökunta poistui keskellä yötä, pelastavien bussien tullessa nuoret rynnivät heikkokuntoisten vanhusten ohi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS:n lukija kertoo Karibian kaaoksesta kentällä – Finnairin henkilökunta poistui keskellä yötä, pelastavien bussien tullessa nuoret rynnivät heikkokuntoisten vanhusten ohi

IS:n lukija perheineen pääsi hotelliin vasta puoli kahdeksan aikoihin aamulla.

Virolaisia kanssamatkustajia lepäämässä lähtöaulan lattialla.­

7.1. 22:56

Finnairin lentokoneeseen tulleen teknisen vian vuoksi paluulento Dominikaanisesta tasavallasta Suomeen myöhästyy vuorokaudella. Lennon piti alunperin lähteä Puerto Platan lentokentältä kohti Suomea maanantai-iltana kello 23.05.

Lue lisää: Finnairin koneeseen tuli vika: 332 suomalaista jäi jumiin Karibialle – iso osa yöpyi lentokentällä

Lennolla ollut IS:n lukija kertoo, että hän joutui perheineen odottamaan kentällä useita tunteja keskellä yötä.

– Meille jaettiin lentokoneesta pelkkää vettä, ei virvokkeita, kuten väitettiin.

Matkustajille tarjottiin myös ruokakuponkeja, mutta niitä ei ehditty käyttämään.

– Siinä vaiheessa kun alettiin jakamaan ruokakuponkeja, useimmat olivat jo syöneet kentän ravintolassa omalla kustannuksella. Ne, jotka eivät olleet ehtineet syömään, eivät myöskään päässeet käyttämään kuponkejaan, sillä heti niiden jaon jälkeen meille sanottiin, että kenttä suljetaan, ja meidän on poistuttava.

Kello oli 3.30. Tässä vaiheessa myös Finnairin henkilökunta poistui paikalta.

– Meidät siirrettiin ulkotiloihin lähtöaulaan. Aulassa oli muutama rautainen penkki, jossa ihmiset makoilivat. Moni istui lattioilla tai seisoskeli. Me istuimme matkatavaravaa’an päällä, ja tyttäreni yritti nukkua. Paikalla oli paljon huonokuntoisia vanhuksia ja lapsiperheitä.

– Finnairin henkilökunnan jäsenet sanoivat, että heidän on lähdettävä lepäämään, jotta he pystyvät lentämään meidät tänään takaisin. Ymmärrän sen kyllä, lukija jatkaa.

Dominikaaninen tasavalta on suosittu lomakohde.­

Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtuu tai kuka hoitaa matkustajien asioita. Lopulta lentokentän paikalliset työntekijät olivat yhteydessä Finnairiin ja alkoivat järjestellä kyytejä. Matkustajia ruvettiin viemään muutamalla bussilla edestakaisin kauas, koska Finnairin mukaan lähellä ei ollut vapaita hotelleja.

– Jäimme kahden espanjalaisen parikymppisen virkailijan armoille. Kun bussit tulivat, tapahtui paha virhe. Nuoret hyväkuntoiset ihmiset pääsivät rynnimällä ensimmäisissä busseissa pois, ja kentälle jäi valtavasti pyörätuolipotilaita, vanhuksia ja lapsiperheitä. Me emme halunneet rynniä, ja olimme aivan viimeisessä porukassa, joka lähti kentältä kuuden aikaan parin tunnin bussimatkan päähän.

Hotellille päästyä tilanne parani, ja kaikki toimi moitteettomasti. Hotellin läheisyydessä ei tosin ollut mitään.

– Pääsimme oikein kivaan hotelliin, mutta tämä on keskellä ei mitään valtavan moottoritien varressa. Tämä on kai tämän paikan lentokenttähotelli, vaikka tänne kesti mennä bussilla melkein kaksi tuntia.

– Hotellissa kaikki on toiminut tosi hyvin. Pääsimme saavuttuamme heti aamiaispöytään, ja saimme hyvät huoneet. Nyt meille on tarjottu lounas, hän jatkaa.

Lukijalla on tiedossa, että he lähtevät kuljetuksella viideltä iltapäivällä paikallista aikaa kohti lentokenttää.

– On vähän tylsää, että meidät viedään lentokentälle kaksi tuntia ennen kuin lähtöselvitys alkaa. Vietämme aikaa siinä samassa lähtöaulassa, jossa ei ole kunnolla penkkejä eikä kauppaa tai mitään muutakaan. Lähtöselvityksen jälkeen ei ole mitään hätää, kun pääsee sinne toiselle puolelle, missä on kaupat ja baarit.

Lento myöhästyy kaiken kaikkiaan vuorokaudella.­

Vaikka Finnairia ei lukijan mielestä teknisestä viasta voikaan syyttää, asiat olisi kentällä voinut hoitaa paljon paremmin.

– Sen jälkeen, kun kenttä meni kiinni, ei tullut minkään näköisiä istuimia, ei vettä, ei mitään. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. He olisivat voineet lähettää takseja viemään meitä yksittäin lähempiin hotelleihin, joissa olisi ollut yksittäisiä huoneita vapaana. Mekin olemme aikuisia ja aika hyväkuntoisia, mutta täällä oli paljon iäkkäitä ihmisiä.

Lennon viivytys ei ole aiheuttanut kohtuuttoman suuria ongelmia.

– Ei meillä mitään sen suurempaa hätää ole. Tiistai oli tietysti työpäivä. Olemme mieheni kanssa yksityisyrittäjiä, ja siitä tulee ansiotulon menetyksiä, kun omistajat eivät ole paikalla. Tyttäreni piti aloittaa uudessa koulussa tammikuun seitsemäs päivä, ja hän on hieman paniikissa, kun joutuu heti pari päivää olemaan poissa uudesta koulusta. Koiria on myös kauhea ikävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?