Mies heitti kolikoita matkustajakoneen moottoriin tuomaan hyvää onnea – määrättiin maksamaan jättikorvaukset lentoyhtiölle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies heitti kolikoita matkustajakoneen moottoriin tuomaan hyvää onnea – määrättiin maksamaan jättikorvaukset lentoyhtiölle

Mies oli myös pidätettynä 10 päivää tapauksen takia.

Mies oli matkustamassa sisäisellä lennolla Kiinassa, kun hän jäi kiinni kolikoiden heittelystä.

6.1.2020 18:18

Lentokoneen moottoriin kolikoita heittänyt kiinalaismies tuomittiin oikeudessa jättikorvaukset, Telegraph uutisoi. Nyt julkisiksi tulleista oikeuden asiakirjoista selviää, että hänet tuomittiin maksamaan noin 15 440 euron korvaukset lentoyhtiölle. Lisäksi mies oli pidätettynä 10 päivää.

28-vuotiaan Lu Chaon oli määrä lentää Lucky Air -lentoyhtiöllä viime helmikuussa. Lento kuitenkin peruttiin, kun henkilökunta löysi kaksi yhden juanin kolikkoa maasta läheltä koneen toista moottoria, BBC kertoo. Kone tarkistettiin löydön jälkeen ja matkustajille jouduttiin järjestämään korvaavat lennot.

Lu myönsi heittäneensä kolikot moottoriin noustessaan lentokoneeseen.

Kiinassa yleisen tavan tarkoituksena on tuoda onnea perheelle tai auttaa päästä yli haasteista. Teko on kuitenkin laiton ja siitä voi saada reilun 64 euron sakot ja 10 päivää vankeutta.

Asiantuntijoiden mukaan kolikoiden heittäminen voi lisätä moottoririkon riskiä.

– Koosta riippumatta mikä tahansa metallipala, joka putoaa moottoriin, vahingoittaa turbiinin siipiä, kun ne pyörivät kovaa, Kiinan ilmailualan lakiasiantuntija Zhang Qihuai kertoi Beijing Youth Dailylle.

– Murtuneet palat voivat aloittaa tulipalon, johtaa öljyputken rikkoutumiseen ja moottorin pysähtymiseen, vaarantaen lentoturvallisuuden. Pieni kolikko voi tehdä suurta vahinkoa koneen moottorille etenkin, jos kolikko tulee imaistuksi sinne ilmassa ja jää jumiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?