Näin Yhdysvaltojen iskuun on reagoitu – ”Presidentti Trump heitti juuri dynamiittipötkön ruutitynnyriin”

Yhdysvallat surmasi perjantain ilmaiskussa Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentajan Qassem Suleimanin. Bagdadin lentokentän iskussa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä.

3.1.2020 7:52 | Päivitetty 3.1.2020 8:54

Näin perjantain iskuun on reagoitu:

Iranin ylin johtaja ajatollah Ali Khamenei:

– Kaikkien vihollisten tulisi tietää, että vastarinnan jihad jatkuu kaksinkertaisella motivaatiolla ja varma voitto odottaa taistelijoita pyhässä sodassa.

Iranin presidentti Hasan Ruhani tiedotteessa:

– Suleimanin marttyyrius tekee Iranista entistä päättäväisemmän, kun se vastustaa Amerikan levittäytymistä ja puolustaa islamilaisia arvojamme. Epäilemättä Iran ja alueen muut vapautta hakevat valtiot kostavat.

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif tiedotteessa:

– Amerikkalaisten terroristijoukkojen brutaalius ja typeryys salamurhatessaan komentaja Suleimanin... lisää epäilemättä vastarintaa alueella ja maailmalla.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo Twitterissä:

– Irakilaiset – irakilaiset – tanssivat kadulla vapauden puolesta; kiitollisina siitä, että kenraali Suleimania ei enää ole.

Yhdysvaltain entinen varapresidentti Joe Biden:

– Tämä on valtavan eskaloiva liike jo ennestään vaarallisella alueella... Presidentti Trump heitti juuri dynamiittipötkön ruutitynnyriin ja hän on amerikkalaisille velkaa selityksen strategiasta ja suunnitelmasta, joka pitää turvassa joukkomme ja lähetystöhenkilökuntamme, kansalaisemme ja etumme, sekä täällä kotona että ulkomailla, sekä kumppanimme alueella ja sen ulkopuolella.

Yhdysvaltalainen senaattori Elizabeth Warren, demokraatti:

– Suleimani oli murhaaja, vastuussa tuhansien kuolemasta, mukaan lukien satojen amerikkalaisten. Mutta tämä holtiton liike eskaloi tilannetta Iranin kanssa ja kasvattaa lisäkuolemien ja uuden Lähi-idän konfliktin todennäköisyyttä.

Yhdysvaltalainen senaattori Chris Murphy, demokraatti:

– Yksi syy, miksi emme yleisesti (surmaa) ulkomaalaisia poliitikkoja, on usko siihen, että sellainen teko lisää, ei vähennä, amerikkalaisten kuolemia. Sen pitäisi olla todellinen, ahdistava ja syvä huolenaihe tänä iltana.

Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs Nikki Haley Twitterissä:

– Qassem Suleimani oli arkkiterroristi, jolla oli käsissään amerikkalaisten verta. Kaikkien niiden, jotka pyrkivät rauhaan ja oikeuden toteutumiseen, pitäisi taputtaa hänen poismenonsa johdosta. Olen ylpeä presidentti Trumpista, joka toimi vahvasti ja oikein.

Iranin vallankumouskaartin entinen komentaja Mohsen Rezaei Twitterissä:

– Hän liittyi marttyyriveljiensä seuraan, mutta me kostamme Amerikalle ryhdikkäästi.

Hamasin tiedottaja Bassem Naim Twitterissä:

– Salamurha avaa alueella ovet kaikille mahdollisuuksille, paitsi rauhalle & vakaudelle. USA kantaa vastuun siitä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?