Autoilijat jäivät ansaan, kun länkkäreistä tutut kasvit valtasivat maantien – osan vuosi vaihtui takkuisen kasan sisällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Autoilijat jäivät ansaan, kun länkkäreistä tutut kasvit valtasivat maantien – osan vuosi vaihtui takkuisen kasan sisällä

Viranomaiset huhkivat koko yön saadakseen loukkuun jääneet ihmiset ulos autoistaan Washingtonin osavaltiossa. Arokierijöiden muodostamat kasat ylsivät korkeimmillaan jopa kymmeneen metriin.

2.1.2020 18:43

Autiomaassa tuulen mukana liikkuvat arokierijät ovat tuttu näky lännenelokuvista. Pallomainen kasvi lähtee levittämään siemeniään maastoon kierimällä sen jälkeen kun se on kuollut ja irronnut juuriltaan.

Uudenvuodenaattona Yhdysvaltain Washingtonin osavaltion itäosissa liikkuneet autoilijat joutuivat yllättäen arokierijöiden muodostamaan ansaan valtatiellä. Valtatie jouduttiin sulkemaan, ja maantiepoliiseilta vei peräti kymmenen tuntia vapauttaa autoihinsa jumiin jääneet ihmiset takkuisen suman keskeltä.

  • Kuvaa raivaustöistä on nähtävissä yllä olevalla videolla.

– Täällä työskentelemäni 20 vuoden aikana en ole koskaan nähnyt näin pahaa tilannetta. En ole koskaan nähnyt, että kuudesta kahdeksaan autoa, mukaan lukien rekan vetoauto, ovat pysähtyneet ja jääneet ansaan aropyörijöiden vuoksi, kertoi maantienpoliisin edustaja Chris Thorson NPR:lle.

Raivaustöiden kerrottiin kestäneen noin 10 tuntia.­

Thorsonin mukaan arokierijöistä aiheutuu alueella ongelmia silloin, kun tuuli yltyy kovaksi. Kieriessään eteenpäin kasvit kohtaavat esteitä, jolloin ne juuttuvat yhteen ja kasaantuvat.

– Näemme tällaista joka talvi ja joka kesä. Mutta en ole koskaan nähnyt autojen tai vetoautojen jäävän ansaan niiden takia, Thorson sanoi.

Kyseisen valtatien läheisyydessä on pieniä kukkuloita, jotka tässä tapauksessa katkaisivat arokierijöiden kulun. Kun autoilijat mitä ilmeisemmin hidastivat vauhtiaan ja pysähtelivät välttääkseen tielle tulleisiin arokierijöihin osumisen, myös niistä tuli este, jonka kasvit hautasivat.

Hätänumeroon alkoi tulla puheluita autoihin juuttuneilta ihmisiltä alkuillasta.

– He jäivät ansaan lopulta tuntikausiksi. Maantiepoliisi ja liikenneviraston työntekijät auttoivat heitä koko yön, Thorson kertoi.

Hänen mukaansa toisiinsa tarttuneiden arokierijöiden kasat olivat keskimäärin noin neljä metriä korkeita, mutta korkeimmillaan ne ylsivät jopa 10 metriin. CNN:n mukaan yksi autoista löytyi kasan sisältä vasta aamunkoitteessa, mutta sen kuljettaja oli päässyt poistumaan autosta jo aiemmin.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteen yhteydessä. Thorson kertoi Seattle Times -lehdelle, että autoissa olleet ihmiset eivät olleet ”yhtä huvittuneita” kuin paikalla pelastustöitä seuranneet sivulliset.

– Jotkut heistä joutuivat ottamaan uuden vuoden vastaan täysin arokierijöiden ympäröimänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?