Traaginen tulipalo eläintarhassa Saksassa – ainakin 30 eläimen hengen vieneen roihun uskotaan syttyneen ilman lupaa lähetetyistä taivaslyhdyistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Traaginen tulipalo eläintarhassa Saksassa – ainakin 30 eläimen hengen vieneen roihun uskotaan syttyneen ilman lupaa lähetetyistä taivaslyhdyistä

Krefeldin eläintarhan apinatalo tuhoutui rajussa tulipalossa.

Krefeldin eläintarhan apinatalo tuhoutui rajussa tulipalossa.

Julkaistu: 1.1. 16:35

Simpanssit Bally ja Limbo pelastuivat kuin ihmeen kaupalla.

Krefeldin eläintarhassa puhkesi tuhoisa tulipalo juuri vuoden vaihtuessa. Asiasta kertoi Westdeutsche Zeitung. Kun pelastuslaitos saapui paikalle usean yksikön voimin, eläintarhan apinatalo oli jo kauttaaltaan tulessa. Apinatalo tuhoutui tulipalossa täysin. Keskiviikon alustavien tietojen mukaan ainakin 30 eläintä on kuollut tulipalossa.

Krefeld sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, läntisessä Saksassa. Eläintarha on nyt väliaikaisesti suljettu tulipalon takia.

Krefeldin poliisin päällikkö Gerd Hoppmann arvioi keskiviikkona saksalaiselle medialle tiedotustilaisuudessa, että tulipalo oli todennäköisesti saanut alkunsa uudenvuoden juhlijoiden ilman lupaa Krefeldin kaupungin taivaalle uudenvuodenaattona lähettämistä taivaslyhdyistä. Asiasta kertoi muun muassa Die Zeit.

Taivaslyhty on palamattomasta aineesta valmistettu, yläosastaan suljettu pussi, jonka alaosassa on palavaa ainetta, joka palaessaan lämmittää pussin sisällä olevan ilman ympäröivää ilmaa lämpimämmäksi ja saa aikaan nosteen.

Silminnäkijöiden mukaan taivaslyhdyt lensivät matalalla eläntarhan yllä. Poliisi löysi maahan pudonneita lyhtyjä eläintarhan alueelta.

Vuonna 1975 avatun eläintarhan erikoisuuksiin kuuluivat nimenomaan apinatalon 10 isoa apinaa. Apinantalossa oli myös orankeja ja marmosettejä.

Eläintarha tunnetaan erityisesti trooppisen ilmaston linnuistaan ja erilaisia lepakoistaan. Apinatalo on noin 2 000 neliömetrin kokoinen.

Liekit löivät korkealle palavasta apinatalosta, kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle.

Liekit löivät korkealle palavasta apinatalosta, kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle.

Eläintarhan johto uskoi ensin, että apinatalossa olleista eläimistä yksikään ei olisi pelastunut.

Keskiviikon aikana paljastui kuitenkin, että kaksi simpanssia oli pelastunut. Naarassimpanssi Bally ja urossimpanssi Limbo selvisivät.

– Ballyn ja Limbon pelastuminen on täydellinen ihme, eläintarhan johtaja Wolfgang Dreßen kertoo saksalaismediassa.

Tulipalo oli syttynyt uudenvuodenaattona ja se tuhosi apinatalon juuri vuoden vaihtuessa.

Tulipalo oli syttynyt uudenvuodenaattona ja se tuhosi apinatalon juuri vuoden vaihtuessa.

Myös apinatalon lähellä olleista gorilloista useimmat pelastuivat, sillä ne olivat omalla alueellaan. Eläintarhan kävijöiden suosikki Kidogo-niminen urosgorilla perheineen pelastui.

Tulipalossa kuoli alustavien tietojen mukaan ainakin 30 eläintä.

Tulipalossa kuoli alustavien tietojen mukaan ainakin 30 eläintä.

Sen sijaan 48-vuotias Massa-gorilla kuoli tulipalossa. Massa kuului vanhimpana gorillana uhanalaisten lajien pelastamisen ohjelmaan.

Tuoreimmat osastosta