Australian paloissa kuolleiden määrä kasvaa – ”Jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä tuhoutunut” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Australian paloissa kuolleiden määrä kasvaa – ”Jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä tuhoutunut”

Julkaistu: 1.1. 11:14

Viikonlopuksi luvataan taas yli 40 astetta ja kovaa tuulta.

Australiassa maastopalojen vaatimien kuolonuhrien määrä kasvaa. Viranomaiset ovat tänään kertoneet kolmesta uudesta kuolemantapauksesta, mikä nostaa paloissa pelkästään tällä viikolla kuolleiden määrän kahdeksaan. Lisäksi useita ihmisiä on kateissa.

Viime päivinä tilanne on ollut pahin Uuden Etelä-Walesin osavaltion rannikolla. Viranomaisten mukaan sääolot ovat tänään paikoin parantuneet, mikä helpottaa palomiesten työtä.

Tilanteen odotetaan kuitenkin pahenevan jälleen viikonloppuna, jolloin laajoille alueille on luvattu yli 40 asteen lämpötiloja ja kovaa tuulta. Tällä tietoa vaikeimpia olosuhteita ennustetaan lauantaille.

Kuvituskuva

”Jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä tuhoutunut”

Viime päivien palot Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa ovat tuhonneet yhteensä yli 200 kotia. Joitain pieniä kyliä on liki pyyhkiytynyt kartalta.

– Joillain alueilla jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä on tuhoutunut, palopäällikkö Shane Fitzsimmons sanoi.

Palot ovat myös aiheuttaneet laajoja sähkökatkoja sekä ongelmia puhelin- ja nettiyhteyksiin. Viranomaiset ovat varoittaneet, että häiriöt saattavat jatkua joillain alueilla pitkään.

Kaikkiaan Australian maastopalot ovat viime kuukausina vaatineet ainakin 17 ihmisen hengen ja tuhonneet yli tuhat kotia. Palojen kärventämä alue on pinta-alaltaan Tanskaa suurempi.

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta