Itävaltalaislehden listaus: Pääministeri Sanna Marin on maailman neljänneksi inspiroivin ihminen – taakse jäivät paavi ja Bill Gates

Itävaltalainen Ooom-lehti on listannut maailman 100 inspiroivinta ihmistä.

Pääministeri Sanna Marin on päässyt itävaltalaislehden kokoaman listan kärkeen.

23.12.2019 1:53

Itävaltalainen Ooom-lehti on neljännen kerran listannut sata maailman inspiroivinta ihmistä.

Tänä vuonna listan sijalta neljä löytyy Suomen 34-vuotias pääministeri Sanna Marin (sd).

– Hän on maailman nuorin naispuolinen pääministeri ja elävä todiste siitä, että milleniaalien tulisi olla kiinni vallan kahvassa, Ooom-lehti kirjoittaa.

Marinin esittelytekstissä kerrotaan hänen lukuisista Instagram-seuraajistaan, joita on tällä hetkellä lähes 130 000. Lehti kirjoittaa, että Marin on virkistävä muistutus siitä, että asiat voivat muuttua.

Artikkelissa käydään läpi Marinin uraa politiikassa ja kerrotaan, että Marin on naimisissa, hän on noin 2-vuotiaan tytön äiti ja että Marin nauttii rock-musiikista.

Ooom-lehti hehkuttaa myös sitä, että kaikkia Suomen hallituspuolueita johtaa nainen.

Maailman inspiroivimmaksi henkilöksi Ooom on tänä vuonna nimennyt ruotsalaisaktivisti Greta Thunbergin, 16.

– Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Greta Thunberg olisi hallinnut tämän vuoden uutisia: joillekin hän on uusi toivo ja toisille vihollinen, lehti kirjoittaa ja lisää Thunbergin todistaneen sen, että jokaisella ihmisellä on kykyä muuttaa maailmaa.

Kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen perustaja Greta Thunberg valittiin maailman inspiroivimmaksi ihmiseksi.

Toisena listalla on näyttelijä ja aktivisti Jane Fonda, 81, joka on pidätetty useita kertoja tänä syksynä sen jälkeen, kun Fonda aloitti oman kansalaistottelemattomuuskampanjansa, jolla hän haluaa herättää tietoisuutta ilmastokriisistä.

Kolmantena on Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen ja kirjailija Michelle Obama.

– Hän on vahva nainen ja roolimalli monelle, Ooom kirjoittaa.

Obaman jälkeen listalla ovat järjestyksessä Sanna Marin, yhdysvaltalainen jalkapalloilija Megan Rapinoe, Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi, paavi Fransiscus, Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardem, toimitusjohtaja Elon Musk sekä lontoolainen käsikirjoittaja-näyttelijä Phoebe Waller-Bridge. Kymmenestä inspiroivimmasta ihmisestä kahdeksan on naisia.

Jalkapalloilija Megan Rapinoe pääsi listan sijalle viisi.

Listalle ovat päässeet myös muun muassa Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama, Microsoft-ohjelmistoyhtiön perustaja Bill Gates, näyttelijä, kehonrakentaja ja poliitikko Arnold Schwarzenegger, näyttelijä Emilia Clarke, rock-muusikko Nick Cave, näyttelijä ja elokuvatuottaja Leonardo diCaprio, laulaja Taylor Swift, F1-kuski Lewis Hamilton ja Nobel-palkittu rauhanaktivisti Malala Yousafzai.

Listan ovat koonneet yhteistyössä Ooomin toimitus sekä kansainvälinen tuomaristo, johon kuuluu muun muassa taide- ja yritysmaailmassa vaikuttavia ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?