Iäkäs nainen kuoli luonnollisesti kotonaan Utahissa – pakastimesta löytyi 10 vuotta sitten kuolleen aviomiehen ruumis - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Iäkäs nainen kuoli luonnollisesti kotonaan Utahissa – pakastimesta löytyi 10 vuotta sitten kuolleen aviomiehen ruumis

Kuolleen pariskunnan kodista löytyi myös aviomiehen kirjoittama kirje, jossa hän ilmoitti, ettei vaimo ole vastuussa hänen kuolemastaan.

20.12.2019 19:57

Yhdysvaltain Utahissa marraskuun lopulla kotikäynnille menneet sosiaaliviranomaiset löysivät 75-vuotiaan asiakkaansa Jeanne Souron-Mathersin menehtyneenä. Naisen kuolema todettiin luonnolliseksi, eikä siihen liittynyt mitään epäilyttävää.

Asuntoa tutkineet poliisit tekivät kuitenkin yllättävän löydön kodinhoitohuoneen pakastimesta. Siellä oli Souron-Mathersin aviomiehen Paul Mathersin ruumis.

Vielä enemmän viranomaisia yllätti asunnosta löytynyt, miehen kirjoittama kirje, jossa tämä ilmoitti, ettei hänen vaimonsa ollut vastuussa hänen kuolemastaan. Tapauksesta ovat uutisoineet paikallisten uutiskanavien lisäksi muun muassa CNN ja Newsweek.

Tiedotusvälineiden mukaan poliisi uskoo, että Mathers kuoli jo kymmenen vuotta sitten. Nyt he tutkivat, maksettiinko miehelle koko tämän ajan hänelle myönnettyjä, kuukausittaisia veteraanitukia.

CNN:lle puhuneen ylikonstaapeli Jeremy Hansenin mukaan mahdollisesti maksetuista tuista vuosikymmenen aikana kertynyt summa olisi kaikkiaan 177 000 dollaria eli noin 160 000 euroa.

Mathersin uskotaan kuolleen helmi-maaliskuussa 2009. Hänen oli diagnosoitu kärsivän kuolemaan johtavasta sairaudesta ja häntä oli hoidettu sen vuoksi paikallisessa veteraanisairaalassa, jossa hänet nähtiin viimeisen kerran helmikuun alussa.

Asunnosta löydetty kirje oli notaarin vahvistama ja päivätty joulukuulle 2008. Mathers olisi nyt 69-vuotias, jos hän eläisi.

Pariskunnan naapurit ovat kertoneet Souron-Mathersin liikkuneen pyörätuolilla viimeisinä aikoinaan. 10 vuotta sitten hän kykeni kuitenkin liikkumaan omin jaloin ja ilman avustamista.

Nyt poliisi selvittää myös sitä, olisiko hän pystynyt nostamaan miehensä pakastimeen omin avuin tämän kuoltua.

Paikallisen Deseret News-lehden mukaan miehen muoviin kääritty ruumis oli pakastimessa sikiöasennossa. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko se ollut löytöpaikassaan miehen kuolemasta lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?