Vaikutusvaltaisen kristillisen lehden usko Trumpiin lopahti – lehden mukaan moraaliton presidentti pitäisi erottaa

Trump puolestaan leimasi lehden äärivasemmistolaiseksi ja kertoi lopettavansa sen lukemisen.

Presidentti Donald Trump puhui Washington DC:ssä 19. joulukuuta 2019.

20.12.2019 19:50

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump ja vaikutusvaltainen kristillinen Christianity Today -sanomalehti ovat ajautuneet poikkiteloin lehden harvinaisen kannanoton jälkeen. Tavanomaisesti poliittisista kannanotoista pidättäytyvä sanomalehti nimittäin julisti torstaina pääkirjoituksessaan, että virkasyytteessä oleva Trump pitäisi erottaa.

Pääkirjoituksen mukaan jo virkasyytteeseen johtaneet seikat ovat yksiselitteisiä, ja Trump käyttäytyi toisen valtion johtajaa painostaessaan paitsi perustuslain vastaisesti myös moraalittomasti.

Lista Trumpin kelvottomuudesta ulottuu naisten kohteluun, valehteluun sekä rikoksista tuomittujen palkkaamiseen ja erottamiseen.

– Pelkästään hänen Twitter-kirjoittelunsa, joissa väärät luonnehdinnat, valeet ja herjaukset ovat tavanomaisia, ovat lähes täydellisiä esimerkiksi ihmisestä, joka on hämillään ja moraalisesti hukassa, Christianity Today kirjoittaa.

Lehti ei ota kantaa siihen, pitäisikö Trump erottaa virkasyytteen avulla vai tulisiko hänen tilalleen valita uusi presidentti ensi vuoden lopulla.

– Se, että hänet pitäisi erottaa, ei ole uskollisuutta mitään puoluetta kohtaan, vaan uskollisuutta kymmenen käskyn luojaa kohtaan, pääkirjoituksessa sanotaan.

Trump sivalsi takaisin

Trump ilmaisi oman kantansa Twitterissä. Presidentti luonnehti lehteä äärivasemmistolaiseksi julkaisuksi, joka haluaisi presidentiksi radikaalin vasemmistolaisen, joka riisuu kansalaisilta uskonnon ja aseet.

Trump korosti myös omaa panostaan kristittyjen hyväksi.

– Yksikään presidentti ei ole tehnyt enempää evankelisen yhteisön hyväksi, ei lähellekään. Ette tule saamaan mitään demokraateilta, Trump kirjoitti ja linjasi, ettei lue lehteä enää.

Christianity Today -lehden painos on noin 130 000 kappaletta. Toisin kuin Trump, lehti itse määrittelee edustavansa kaikkia kristittyjä puoluekantaan katsomatta.

Kannanottoa voi pitää harvinaisena, sillä Trumpin kannatus on jykevä kristittyjen keskuudessa. Valkoihoisista protestanteista noin 70 prosenttia ilmaisi Foxin lokakuussa tekemässä kyselytutkimuksessa kannattavansa Trumpia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?