Äiti osti valvontalaitteen kotiin – pian vieras miesääni puhutteli perheen 8-vuotiasta tyttöä: ”Etkö halua olla paras ystäväni?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Äiti osti valvontalaitteen kotiin – pian vieras miesääni puhutteli perheen 8-vuotiasta tyttöä: ”Etkö halua olla paras ystäväni?”

Ring on erilaisia kodinturvalaitteita ja -järjestelmiä tarjoava yhtiö, jonka tuotteita myydään myös Suomessa.

Ring on erilaisia kodinturvalaitteita ja -järjestelmiä tarjoava yhtiö, jonka tuotteita myydään myös Suomessa.

Julkaistu: 15.12.2019 0:54

Useat amerikkalaiset ovat kertoneet hakkereiden tunkeutuneen heidän kotiensa valvontajärjestelmiin.

Yhdysvalloissa useat ihmiset ovat kertoneet tapauksista, joissa heidän kotivalvontajärjestelmiinsä on hakkeroitu ja tuntemattomat ihmiset ovat voineet tarkkailla heitä ja puhua heille.

Tennesseeläiselle paikalliskanavalle puhunut Ashley LeMay oli hankkinut valvontakameran, jotta voisi valvoa kolmea tytärtään, kun ei itse ole paikalla. LeMayn mukaan hän oli hankkinut Ring-kameran siksi, että sen kautta lapsille pystyi myös puhumaan.

– Etsin näistä paljon tietoa ennen kuin hankin ne. Pidin niitä todella turvallisina, LeMay sanoi.

Vain neljä päivää asennuksen jälkeen alkoi tapahtua kummia. LeMayn 8-vuotias Alyssa-tytär kuuli lastenhuoneesta musiikkia ja pauketta ja lähti selvittämään erikoisten äänien alkuperää. Pian tämän jälkeen mies alkoi puhua nuorelle tytölle, paikalliskanava WMC Action News 5:n julkaisemasta videosta käy ilmi.

– Olen paras ystäväsi. Olen joulupukki, miehen ääni sanoo.

Alyssa huutaa äitiään, minkä jälkeen miehen ääni kuuluu vielä.

– Olen joulupukki. Etkö halua olla paras ystäväni?

Valvontakamera on kytketty pois, ja perhe aikoo palauttaa sen. Perhe on ollut yhteydessä viranomaisiin ja valvontakameran valmistajaan.

Brookhavenissa, Georgiassa asuva pariskunta oli puolestaan asentanut Ring-valvontakameran, jotta he voisivat tarkkailla koiranpentuaan, kun olivat itse töissä, paikalliskanava WSB-TV 2 uutisoi.

Eräänä iltana nainen makasi jo sängyssä, kun valvontakamera aktivoitui. Nainen lähetti poikaystävälleen tekstiviestin, jossa ihmetteli, miksi tämä katseli häntä ja koiraa, sillä he olivat menossa jo nukkumaan. Pian tämän jälkeen kuului tuntemattoman miehen ääni.

– Näen sinut sängyssä! Hei oikeasti! Herää nyt v***u! miehen kuullaan sanovan videolla.

Miesääni puhui myös Beau-koiralle.

– Tule tänne, pentu.

Myös Texasin Forneyssä asuva perhe kertoo joutuneensa hakkereiden uhriksi. Lue Mayoran 9- ja 11-vuotiaat lapset olivat yksin kotona, kun joku huusi lapsille solvauksia ja uhkauksia. Lisäksi kamerasta alkoi kuulua sireenin ääni.

Lapset juoksivat kauhuissaan ulos talosta.

– He eivät halua nukkua keskenään. He eivät halua olla talossa, Mayora kertoi CBS:n paikalliskanavalle.

Ring on Amazonin omistama kodin turvajärjestelmä. Yritys vahvistaa saaneensa ilmoituksia mahdollisista hakkereista. Yrityksen mukaan hakkerit ovat saaneet joidenkin käyttäjien salasanoja muilta alustoilta ja kirjautuneet niillä Ring-käyttäjätileille.

– Valitettavasti ihmiset usein käyttävät samaa käyttäjänimeä ja salasanaa useissa eri palveluissa, joten on mahdollista, että pahat toimijat pääsevät useille eri tileille, yrityksen tiedotteessa sanotaan.

Tuoreimmat osastosta