Boris Johnsonilla oli viesti ensimmäistä kertaa konservatiiveja äänestäneille: ”Kätenne saattoi täristä äänestyslipukkeen yllä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Boris Johnsonilla oli viesti ensimmäistä kertaa konservatiiveja äänestäneille: ”Kätenne saattoi täristä äänestyslipukkeen yllä”

Johnsonin mukaan Britannia lähtee EU:sta yhtenäisenä.

13.12.2019 10:03 | Päivitetty 13.12.2019 11:01

Uuden EU-kansanäänestyksen uhka on nyt väistynyt, Britannian pääministeri ja konservatiivipuolueen johtaja Boris Johnson sanoo. Johnsonin mukaan Britannian vaalitulos osoittaa, että EU-ero on brittien kiistaton päätös.

– Hoidamme brexitin maaliin tammikuun 31. päivään mennessä. Ei jossittelua, muttia tai ehkiä, Johnson sanoi kiitospuheessaan.

Konservatiivit saivat eilisissä parlamenttivaaleissa murskavoiton. Johnsonin mukaan se merkitsee hallitukselle vahvaa mandaattia saattaa brexit maaliin.

– Tällä enemmistöllä voimme vihdoin, Johnson huudatti kannattajiaan.

– Get brexit done, hoitakaa brexitin maaliin, kannattajat toistivat Johnsonin vaalilausetta.

Pääministerin mukaan umpikuja on purettu ja maa lähtee EU:sta yhtenäisenä Yhdistyneenä kuningaskuntana. Hänellä oli viesti myös niille, jotka eilen äänestivät konservatiiveja ensimmäistä kertaa.

– Kätenne saattoi täristä äänestyslipukkeen yllä, ja aiotte ehkä palata työväenpuolueen äänestäjiksi. Se että olette luottaneet meihin, saa minut nöyräksi, emmekä koskaan pidä tukeanne itsestäänselvyytenä.

Boris Johnson lähdössä puolueensa konttorilta Lontoossa voitonpuheensa jälkeen.­

Puheensa lopuksi Johnson lupaili briteille mittavia panostuksia muun muassa julkiseen terveydenhuoltojärjestelmään, poliisin resursseihin ja ympäristöohjelmiin. Lisäksi hän lupasi myös hiilineutraalia Britanniaa vuoteen 2050 mennessä ja vitsaili myös ”Corbyn-neutraalista” Britanniasta jouluun mennessä.

Tällä hän viittasi työväenpuolueen johtajaan Jeremy Corbyniin, joka ilmoitti aamulla, ettei johda puoluettaan enää seuraaviin vaaleihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?