Venäläislehti: ”Kahden äidin tytär” nousee Suomen hallituksen johtoon

Sanna Marinin (sd) lapsuuden perhetausta ”kahden naisen kasvattamana” on huomioitu Venäjällä, jossa sateenkaariperheitä ei hyväksytä virallisesti.

Sanna Marin kuvattiin Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa yhdessä puolisonsa Markus Räikkösen kanssa sunnuntaina.

10.12.2019 16:54

Sanna Marinin (sd) lapsuuden perhetausta on huomioitu Venäjällä, jossa suhtautuminen samansukupuolisten liittoihin on muuttunut viime vuosina yhä suvaitsemattomammaksi. Venäläismediaa kiinnostaa myös Suomen uuden pääministerin nopea uranousu, nuori ikä, lapsuuden perhetausta sekä hänen pieni tyttärensä.

Esimerkiksi laajalevikkinen Komsomolskaja Pravda -lehti kertoo Marinin pääministeriydestä otsikolla ”Suomen hallituksen johtoon nousee kahden äidin tytär”. Ingressissä lehti lisää, että tulevalla pääministerillä on ”ikää vain 34 vuotta”.

Lehden artikkelissa mainitaan myös Marinin lapsuudenperheen vähävaraisuus ja alkoholiongelmasta kärsinyt isä. ”Kahden äidin perheeseen” liittyen artikkelissa on kuitenkin harhaanjohtava väite siitä, että Marin olisi adoptoitu lapsena kahden naisen muodostamaan perheeseen.

Todellisuudessa isä ja äiti erosivat Marinin ollessa pieni, minkä jälkeen hänen biologinen äitinsä solmi uuden suhteen naisen kanssa.

Woman.ru-sivustolla Marinin perhetausta on nostettu myös esiin.

– Suomen pääministeriksi nousi 34-vuotias Sanna Marin, joka on kasvanut samansukupuolisessa perheessä, sivuston otsikko kuuluu.

Woman.ru kuvailee Marinin kasvaneen perheessä, jossa hänen kasvattajanaan on ollut kaksi naista. Artikkelin mukaan Marinin äiti ”kohtasi todellisen rakkauden” pian tyttärensä syntymän jälkeen.

Artikkelissa lainataan myös Me Naisten taannoista haastattelua, jossa Marin kuvailee taannoin Suomessakin vallalla ollutta käytäntöä vaieta sateenkaariperheistä.

– Vuonna 2015 Marin tunnusti Me Naisille, että lapsuudessaan hän tunsi itsensä näkymättömäksi, koska hän ei voinut kertoa avoimesti perheestään, sivusto kirjoittaa.

Gazeta.ru-sivusto mainitsee myös Marinin sateenkaariperhetaustan. Sivusto kertoo samassa yhteydessä, että Marin on vajaan parivuotiaan lapsen äiti ja parisuhteessa Markus Räikkösen kanssa.

– Sanna Marin itse on kahden äidin kasvattama, sillä hänen biologinen äitinsä ryhtyi tyttären syntymän jälkeen parisuhteeseen naisen kanssa, sivusto kirjoittaa.

Komsomolskaja Pravda kertoo niin ikään Marinin suhteesta Räikköseen ja pariskunnan tammikuussa kaksi vuotta täyttävästä tyttärestä.

Venäläisille lukijoille välittyy artikkeleiden rivien välissä samalla viesti myös siitä, että sateenkaariperheissä kasvaneista lapsista ei tule ”automaattisesti” homoja tai lesboja, kuten jotkut niin kutsuttuja perinteisiä arvoja kannattavat henkilöt antavat mielellään ymmärtää Venäjällä.

Venäjä ei nykyisin myöskään anna lapsia adoptoitavaksi maihin, joissa on voimassa sukupuolineutraali avioliittolaki, ellei maiden välille ole solmittu erillistä adoptiosopimusta. Tämän vuoksi adoptiot Venäjältä Suomeen ovat nyt pysähdyksissä.

Venäjällä on voimassa myös laki niin kutsutusta ”homopropagandasta”, jota ei saa suunnata alaikäisille. Monet sateenkaariperheet ovat muuttaneet pois Venäjältä lain voimaan tulon jälkeen, sillä he ovat ryhtyneet pelkäämään, että heitä voitaisiin syyttää homopropagandasta omaa lastaan kohtaan.

Komsomolskaja Pravda nostaa lisäksi esille, että Marinin Markus-puoliso on hoitanut pariskunnan tytärtä kotona vanhempainvapaalla.

Venäläisille lukijoille tämäkin tieto lienee mielenkiintoinen, sillä isät eivät edelleenkään jää Venäjällä kovin usein koti-isiksi lapsen syntymän jälkeen.

– Suomessa tämä on tavallinen käytäntö, Komsomoslkaja Pravda selventää artikkelissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?