Pohjois-Korea tyrmäsi neuvottelut ydin­ohjelmastaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korea tyrmäsi neuvottelut ydin­ohjelmastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-un eivät ole edistyneet ydinaseneuvotteluissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-un eivät ole edistyneet ydinaseneuvotteluissa.

Julkaistu: 7.12.2019 23:20

Maa syyttää eurooppalaisia ”vainoharhaisuudesta” ja Yhdysvaltoja ”vihamielisyydestä”.

Pohjois-Korea on suivaantunut arvostelusta, joka kohdistuu sen ballististen ohjusten laukaisuihin. Maan YK-lähettiläs Kim Song viittasi eurooppalaisten ”vainoharhaisuuteen” ja Yhdysvaltojen ”vihamieliseen politiikkaan” ja ilmoitti, että keskustelut ydinohjelmasta ”eivät enää ole neuvottelupöydällä”.

Joukko EU-maita tuomitsi keskiviikkona Pohjois-Korean ballististen ohjusten kokeet ja peräsi Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden tiukkaa toimeenpanoa. Lausunnossa huomautettiin, että Pohjois-Korea on tehnyt 13 laukaisua toukokuusta lähtien.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin huippukokous helmikuussa Hanoissa päättyi tuloksettomana, eikä edistystä Pohjois-Korean ydinaseneuvotteluissa ole saavutettu.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat toivovat yhä vuoropuhelua Pohjois-Korean kanssa. Trump ja hänen eteläkorealainen virkaveljensä Moon Jae-in ovat keskustelleet tilanteesta puolisen tuntia puhelimitse, kertoi Etelä-Korean presidentinkanslia lauantaina.

Tuoreimmat osastosta