Emilian, 20, murhasta epäillyn järkyttävän kylmä teko: Vei kukkia uhrin vanhemmille vain hetkiä ruumiin löytymisen jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Emilian, 20, murhasta epäillyn järkyttävän kylmä teko: Vei kukkia uhrin vanhemmille vain hetkiä ruumiin löytymisen jälkeen

Emilia Lundbergin, 20, kuva julkaistiin etsintöjen aikaan viranomaisia kadonneiden ihmisten etsinnässä avustavalla verkkosivustolla.

Emilia Lundbergin, 20, kuva julkaistiin etsintöjen aikaan viranomaisia kadonneiden ihmisten etsinnässä avustavalla verkkosivustolla.

Julkaistu: 7.12.2019 5:58

Murhasta epäilty 20-vuotias mies kiistää teon.

Yksitoista päivää kateissa ollut Emilia Lundberg, 20, löytyi tiistaina kuolleena Ruotsin Kristianstadissa virtaavasta Vramsån-joesta. Viimeisen kerran hänet oli nähty elossa 22. marraskuuta, kun hän oli poistunut aamulla kotoaan harmaaseen takkiin pukeutuneen henkilön kanssa.

Expressenin mukaan poliisi pyysi sukeltajat tutkimaan jokea sen jälkeen, kun Lundbergin etsinnöissä oli tehty ”useita löytöjä”. Ruumis löytyi joesta noin tunnin kuluttua sukellusten aloittamisesta, ja pian syyttäjä Jenny Lindell kertoi, että naisen kuolemaa tutkitaan murhana.

Expressenin lisäksi myös Aftonbladet kertoo, että Lundbergin murhasta epäiltynä on otettu kiinni 20-vuotias mies. Poliisin mukaan Lundberg ja mies eivät seurustelleet keskenään, mutta olivat tunteneet toisensa pitkään.

– He olivat lapsuudenystäviä, Lundbergin ystävä kertoi Aftonbladetille.

Ilmestyi vanhempien ovelle kukkakimpun kanssa

Kun ruumiin löytymisestä oli kulunut muutama tunti, epäilty ilmaantui Lundbergin vanhempien ovelle tuomaan kukkia ja esittämään surunvalittelunsa. Kukat otti kuitenkin vastaan Lundbergin täti Jenny Lundberg, sillä tyttärensä kohtalosta järkyttyneet vanhemmat eivät kyenneet tulemaan ovelle.

– Se oli niin kylmä teko. Todella järkyttävää, täti kertoi Expressenille.

– Otin vastaan kukat vastaan, halasin häntä ja käskin häntä pitämään huolen itsestään. Myöhemmin sain tietää, että hänet oli pidätetty Emilian murhasta, hän jatkoi.

Kuvituskuva

Epäillyllä on taustallaan aiempia tuomioita muun muassa huumerikoksista sekä teräaseita ja muita aseita koskevista rikoksista. Viimeisin tuomio on keväältä, jolloin mies tuomittiin muun muassa kannabiksen ja huumaavien tablettien hallussapidosta.

– Pyysin häntä lupaamaan sekä minulle että Emilialle, että hän jättäisi kaiken sen paskan. Hän vastasi ”minä lupaan”. Hän vaikutti surulliselta, mutta ehkä se ei ollut aitoa, täti kertoi.

Ruumiissa paljon vammoja

Useaan otteeseen kuulusteltu mies on kuitenkin kiistänyt murhanneensa lapsuudenystävänsä, ja asianajajansa välityksellä hän on kertonut olevansa surullinen siitä, mitä tälle tapahtui.

– Hän kiistää rikoksen ja ajattelee, ettei hänen pidätykseensä ole mitään syytä, miehen asianajaja Melka Kjellberg kertoi Aftonbladetille.

Miehen asunnossa on tehty tutkintaa, ja poliisin kerrottiin ottaneen sieltä mukaansa esineitä. Syyttäjä ei halunnut kertoa, onko murha-asetta löydetty, mutta hän kertoi, että Lundbergin löytöpaikan läheisyydestä on tehty ”kiinnostavia löytöjä”.

Syyttäjän mukaan ruumiinavauksessa tehdyt havainnot olivat merkittävässä asemassa 20-vuotiaan pidätyksestä päätettäessä.

– Oikeuslääkärin suullisesti antamien tietojen mukaan ruumiissa olleet vammat ovat sellaisia, ettei hän olisi voinut aiheuttaa niitä itse, syyttäjä Lindell kertoi.

Hän ei halunnut tarkemmin avata vammojen laatua, mutta hän sanoi niitä olleen paljon.

Tuoreimmat osastosta