Huhut valkoisella pakettiautolla liikkuvista sieppaajista herättivät pelkoa Yhdysvalloissa – pormestari varoitti vaarasta televisiossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Huhut valkoisella pakettiautolla liikkuvista sieppaajista herättivät pelkoa Yhdysvalloissa – pormestari varoitti vaarasta televisiossa

Facebook-huhut valkoisesta pakettiautosta saivat jopa pormestarin huolestumaan.

Facebook-huhut valkoisesta pakettiautosta saivat jopa pormestarin huolestumaan.

Julkaistu: 5.12.2019 23:27

Toistaiseksi ei ole käynyt ilmi, että kyse olisi muusta kuin huhuista. Poliisi ei ole saanut rikosilmoituksia sieppauksiin yhdistetyistä valkoisista pakettiautoista.

Huhut valkoisilla pakettiautoilla ajelevista, naisia kidnappaavista miehistä ovat herättäneet kauhua Yhdysvalloissa. Viime viikkojen aikana Facebookissa on kiertänyt useita päivityksiä, joissa on varoitettu valkoisista pakettiautoista, CNN uutisoi.

– Kun menet kauppakeskuksen parkkipaikalle ja näet tämän auton oman autosi vieressäsi, älä nouse autoosi, eräs baltimorelainen nainen kirjoitti, jakaen kuvan valkoisesta pakettiautosta.

Päivitystä jaettiin yli 5000 kertaa.

Etelä-Carolinassa mies puolestaan jakoi kuvan valkoisesta pakettiautosta, jossa oli oven ulkopuolella kaksi lukkoa. Kuva vaikutti olevan peräisin Snapchatista.

– Jos näet tämän pakettiauton, soita hätänumeroon, sitä käytetään seksikauppaan, Yli 151 000 kertaa jaetussa Facebook-päivityksessä luki.

Huhut kantautuivat myös Baltimoren pormestarin Bernard ”Jack” Youngin korviin. Young varoitti tv-haastattelussa asiasta.

– Olemme saaneet ilmoituksia valkoisesta pakettiautosta, josta on yritetty kaapata nuoria tyttöjä ihmiskauppaa ja elinkauppaa varten. Meidän täytyy todella olla varovaisia, koska niin paljon pahoja asioita tapahtuu ei pelkästään Baltimoressa vaan muualla maassa, Young sanoi WBAL:n haastattelussa.

Young kertoi, ettei ollut kuullut tapauksista poliisilta.

– En, se on ympäri Facebookia. Poliisit ovat tietoisia siitä, koska siitä on tehty ilmoituksia.

Erikoista kuitenkin tapauksessa on, ettei poliisi ole saanut rikosilmoituksia kidnappauksiin tai sieppausyrityksiin liittyvistä valkoisista pakettiautoista.

Facebookin faktantarkistajat totesivat, että ilmoitukset olivat vääriä. Sen lisäksi, ettei rikosilmoituksia ole tehty, esimerkiksi rakentajien todettiin usein lukitsevan pakettiauton ovet vielä ulkopuolelta, jos he säilyttivät autossaan kalliita työkaluja.

– Päivitykset, joissa on tämä väite, on luokiteltu vääriksi palkkaamiemme faktantarkistajien toimesta ja olemme dramaattisesti vähentäneet niiden jakelua, Facebookin edustaja sanoi New York Postin mukaan.

Detroitilainen valkoisen pakettiauton kuljettaja Marcel Jackson kertoi paikalliskanava WDIV:lle, että ilmeisesti vailla totuuspohjaa huhut olivat haitanneet hänen arkeaan. Jacksonin mukaan häntä oli häiritty toistuvasti sen jälkeen, kun huhut olivat lähteneet kiertämään.

– Useat ihmiset ovat seuranneet minua, yrittäneet saada minut ajamaan tien sivuun, yrittäneet katsoa auton sisään ja sellaista, Jackson sanoi.

Mies kertoi ymmärtävänsä, että ihmiset olivat Facebook-päivityksistä huolissaan. Hän kuitenkin muistutti, ettei ollut itse mukana laittomuuksissa.

– Se en ole minä. Minä en ole mukana seksikaupassa.

Tuoreimmat osastosta