Trumpin syytteistä ilmoittanut Nancy Pelosi tuohtui toimittajalle – ”Älä pelleile kanssani” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin syytteistä ilmoittanut Nancy Pelosi tuohtui toimittajalle – ”Älä pelleile kanssani”

Julkaistu: 5.12.2019 19:32

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi oli jo poistumassa lehdistötilaisuudesta, kun yksi toimittajista huusi hänen peräänsä kysymyksen, saaden siihen kipakan vastauksen.

Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia koskeva virkarikostutkinta eteni torstaina merkittävästi, kun kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi kertoi lehdistötilaisuudessa pyytäneensä edustajainhuoneen oikeuskomiteaa aloittamaan syytteiden laatimisen Trumpia vastaan.

Tilaisuuden jälkeen Pelosi vastaili toimittajien kysymyksiin. CNN:n mukaan hän oli jo poistumassa mikrofonin äärestä, kun yksi toimittajista kysyi häneltä: ”Vihaatteko presidenttiä, rouva puheenjohtaja?”

– En vihaa ketään, Pelosi pysähtyi sanomaan.

Sitten hän käveli takaisin mikrofonin ääreen ja vastasi laajemmin, silmin nähden tuohtuneena.

– Mielestäni presidentti on pelkuri siinä, mitä tulee aseväkivaltaa pelkäävien lastemme auttamiseen. Pidän häntä julmana, kun hän ei auta ”unelmoijiamme”, joista olemme hyvin ylpeitä. Mielestäni hän kieltäytyy tunnustamasta ilmastokriisin olemassaoloa. Näissä asioissa on kuitenkin kyse vaaleista. Tässä on kyse Yhdysvaltain perustuslaista ja faktoista, jotka johtavat siihen, että presidentti on rikkonut virkavalaansa, Pelosi sanoi.

–  Katolisena paheksun sinua sanan ”vihata” käyttämistä lauseessa, jolla viitataan minuun. En vihaa ketään. Minut kasvatettiin rakkaudella ja rukoilen aina presidentin puolesta. Ja rukoilen edelleen presidentin puolesta, koko ajan. Joten älä pelleile kanssani käyttämällä sen kaltaisia sanoja, Pelosi osoitti sanansa toimittajalle, poistuen sitten paikalta.

  • Alla olevalla videolla on nähtävissä Pelosin lausunto, jossa hän ilmoitti Trumpin saavan syytteet.

Tuoreimmat osastosta