Video tien varressa löntystelevästä maalatusta jääkarhusta suututtaa: ”Miksi?!” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video tien varressa löntystelevästä maalatusta jääkarhusta suututtaa: ”Miksi?!”

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.12. 21:25

Videon tarkka kuvauspaikka ei ole tiedossa, mutta sen uskotaan olevan Koillis-Venäjällä.

Video jääkarhusta, jonka kylkeen on maalattu mustalla T-34, herättää tuohtumusta Venäjällä ja maailmalla. Videolla tien laidassa tallustaa karhu, jonka kyljessä oleva teksti erottuu selkeästi vaaleasta turkista. T-34 on vanha neuvostoliittolainen tankki.

Videon julkaisi WWF:n Venäjän-työntekijä Sergei Kavry 1. joulukuuta, mutta sen kuvausajankohta ei ole tiedossa, CNN kertoo. Kavry kertoi videon kommenteissa saaneensa videon WhatsAppissa Tshukotkassa vähemmistöön kuuluvan alkuperäiskansan edustajilta. Myöskään kuvauspaikasta ei ole tarkkaa tietoa.

– Miksi se on niin likainen? kameran takana oleva mies ihmettelee.

Videolla kuuluu voimasanoja, kun miehet tajuavat, että karhu on maalattu.

– Miksi?! Kavry puolestaan kirjoitti Facebookissa The Guardianin mukaan.

– Se ei voi metsästää ilman, että sitä huomataan!

Tutkija Anatoli Kotshnev arvioi RIA Novostille, että musta väri turkissa voi haitata metsästystä. Hän kuitenkin toivoi värin lähtevän, kun karhu ui.

– Ottaen huomioon, että Novaja Zemljalla oli hieman kaaosta jääkarhujen kanssa, ehkä siellä varauduttiin tulevaan talveen ottamalla jääkarhuja kiinni ja tekemällä ne toimintakyvyttömiksi, Kotshnev pohti The Siberian Timesin mukaan.

– Tutkijat eivät voisi tehdä tätä, mutta kyseessä voi olla joku, joka on ”vitsaillut” näin.

Viime helmikuussa Novaja Zemljalle julistettiin hätätila aggressiivisten jääkarhujen takia. Tuolloin kymmenien jääkarhujen kerrottiin tunkeutuneen ihmisten koteihin ja julkisiin rakennuksiin.

– Ihmiset ovat peloissaan eivätkä he uskalla poistua kodeistaan. Vanhemmat eivät uskalla lähettää lapsiaan kouluun ja päiväkoteihin, Alexander Minajev Novaja Zemljan paikallishallinnosta kertoi.

Hätätila purettiin reilun viikon jälkeen.

Jääkarhut on listattu uhanalaisiksi. Suurin uhka niiden selviytymiselle on merijään väheneminen ilmastonmuutoksen takia.