Huijarimies tekaisi ”Suomen rajapyykit” Venäjälle ja vaati yli 10 000 euroa valerajan ylittämisestä

Venäjän rajaviranomaiset ovat paljastaneet erikoisen huijauksen, jolla Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita rahastettiin valtakunnanrajan tuntumaan perustetulla valerajalla.

Venäjän ja Suomen oikeat rajapyykit kuvattuna maastossa valtakunnanrajalla. Kuvituskuva.

4.12.2019 11:10

Pietarin ja Leningradin alueen rajaviranomaiset saivat 28. marraskuuta kiinni erikoisen ryhmän, joista neljä oli Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita ja yksi oli heidän ”rajanylitystään” järjestellyt nuori ex-Neuvostoliiton – eli jonkun nimeltä mainitsemattoman IVY-maan – kansalainen.

Tosiasiassa turvapaikanhakijat eivät kuitenkaan koskaan ylittäneet Suomen rajaa, vaikka heidät huijattiin uskomaan niin.

Rajaylittäjien avustajaksi lupautunut nuori mies oli nimittäin keksinyt valmistaa itse keinotekoiset Venäjän ja Suomen rajapyykit, jotka hän oli pystyttänyt Venäjän puolelle metsään valtakunnanrajan lähimaastoon.

Regnum-uutistoimiston mukaan Keski-Aasiasta kotoisin olleet henkilöt olivat lupautuneet maksamaan avustajalleen yhteensä yli 10 000 euroa.

Rajanylitystä ylittäneet miehet ovat iältään 18-32 vuotta. Heitä auttamaan lupautunut huijari on 24-vuotias.

Venäjän rajaviranomaiset saivat kiinni kaikki viisi henkilöä juuri, kun kuvitteellinen rajanylitys oli tapahtunut. Kun laitonta rajanylitystä ylittäneet miehet luulivat olevansa jo Suomen puolella, he jäivätkin venäläisten rajaviranomaisten käsiin.

Ulkomaalaiset määrättiin karkotettavaksi Venäjältä ja heitä rangaistiin sakoilla. Valerajan pystyttänyttä miestä vastaan nostettiin puolestaan petossyyte, kertoo Fontanka-uutissivusto.

Selvennetty 5.12. klo 16.53 mainintaa huijarin kansalaisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?