Trump antoi erikoisen vastauksen suhteestaan prinssi Andrew’iin – kuvat kertovat toista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump antoi erikoisen vastauksen suhteestaan prinssi Andrew’iin – kuvat kertovat toista

Melania Trump (valkoisessa), prinssi Andrew ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailulla Westminister Abbeyssä viime kesäkuussa.

Melania Trump (valkoisessa), prinssi Andrew ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vierailulla Westminister Abbeyssä viime kesäkuussa.

Julkaistu: 4.12. 3:57

Yhdysvaltain presidentti väitti tiistaina, ettei tunne seksuaalirikosvyyhtiin liitettyä Britannian prinssi Andrew’ta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi tiistaina lehdistötilaisuudessa, ettei tunne kuningatar Elisabetin poikaa prinssi Andrew’ta.

– Ei, en tunne häntä, presidentti kertoi Nato-kokouksen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Valokuvat noin 20 vuoden ajalta kertovat kuitenkin toista, muun muassa Washington Post ja New York Times kertovat. Kuvissa Trump ja prinssi Andrew nähdään yhdessä viimeksi kesäkuussa.

Donald Trump ja Melania Trump (valkoisessa asussa) vierailivat prinssi Andrew’n kanssa Westminster Abbeyssa kesäkuun alussa.

Donald Trump ja Melania Trump (valkoisessa asussa) vierailivat prinssi Andrew’n kanssa Westminster Abbeyssa kesäkuun alussa.

Prinssi Andrew on joutunut syytösten, kyselyiden ja kielteisen julkisuuden kohteeksi ystävyydestään edesmenneeseen, seksuaalirikoksista tuomittuun ja syytettyyn Jeffrey Epsteiniin. Epäilyt prinssin osallisuudesta hyväksikäyttöön saivat maanantai-iltana vettä myllyyn, kun Virginia Giuffre syytti pitkässä haastattelussa prinssin käyttäneen häntä hyväksi.

Prinssi Andrew on kiistänyt syytökset ja sanoo, ettei ole edes tavannut Giuffrea.

Andrew isännöi Trumpia kesäkuussa aamiaistapaamisella, josta otettuja kuvia julkaistiin prinssin virallisella Twitter-tilillä. Trump oli tuolloin valtiovierailulla Britanniassa, hänet kuvattiin muun muassa naureskelemassa yhdessä Andrew’n kanssa.

Huffington Post -lehden toimituspäällikkö Paul Waugh twiittasi tiistaina kuvan, jossa Trump vaikuttaa viettävän iltaa Melania Trumpin kanssa vuosia sitten. Kuvassa näkyvät muun muassa Epstein ja prinssi Andrew. Kuvassa näkyy myös perijätär Ghislaine Maxwell, joka on yhdistetty Epsteinin seksuaalirikosepäilyihin. Giuffre syytti Maxwellin rekrytoineen hänet Epsteinin hyväksikäytettäväksi vuonna 2001.

Giuffren mukaan hänet värvätiin Trumpin Mar-a-Lago -klubilta.

Telegraphin mukaan prinssi Andrew oli viime kesäkuun valtiovierailulla avainasemassa Trumpin viihdyttämisessä. Andrew toivottiin pehmittävän Trumpia, koska miehillä toivottiin olevan yhteistä puhuttavaa golfista ja bisneksestä. Andrew’n oli myös määrä olla Trumpin mukana kahtena päivänä kolmesta.

Telegraphin jutussa julkaistiin myös kuva vuodelta 2000, jossa Trump, Melania ja Andrew poseeraavat kameralle. Kuva on otettu Mar-a-Lagossa vuonna 2000.