Kamala Harris vetäytyy presidenttikisasta Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kamala Harris vetäytyy presidenttikisasta Yhdysvalloissa

Senaattori Kamala Harris puhui Atlantassa 20. marraskuuta 2019.

Senaattori Kamala Harris puhui Atlantassa 20. marraskuuta 2019.

Julkaistu: 3.12. 20:43

Senaattori sanoo olevansa syvästi pahoillaan, mutta myös syvästi kiitollinen.

HKamala Harris, 55, luopuu demokraattien presidenttikisasta Yhdysvalloissa.

Ensimmäisen kauden kalifornialaissenaattori ja maan kautta aikain toinen musta naissenaattori ei onnistunut keräämään tarvittavaa tukea taakseen avainosavaltioissa, vaikka hänen ympärillään kävi kova pöhinä vielä alkuvuodesta.

– Kannattajilleni, syvästi pahoillani – mutta myös syvästi kiitollisena – keskeytän kampanjani tänään. Haluan kuitenkin tehdä teille selväksi: Aion taistella joka päivä sen puolesta, mistä tässä kampanjassa on ollut kyse. Oikeudesta ihmisille, kaikille ihmisille, Harris kirjoittaa Twitterissä.

Harris oli asemoinut itsensä yhtenäistäväksi ehdokkaaksi, joka vetoaa nuoriin ja edistysmielisiin, mutta samalla myös maltillisiin äänestäjiin.

Harrisin kampanja sai lentävän lähdön, ja vaaliennustesivusto FiveThirtyEightin analyysi nimesi hänet yhdessä vaiheessa jopa demokraattien kärkiehdokkaaksi useillakin mittareilla.

Mielipidekyselyissä Harrisin asema vankistui kesäkuun vahvan väittelyesiintymisen jälkeen, mutta viimeksi kuluneiden kuukausien aikana hänen kannatuksensa on ollut laskussa. Harris ei myöskään ole kyennyt keräämään rahaa muiden kärkiehdokkaiden tapaan.

– Hän ei ole täysin tyydyttävästi vastannut siihen kysymykseen, mikä tekee hänestä paremman ehdokkaan kuin muista. Se on suurin taustalla oleva asia, nimettömänä pysyttelevä kampanjalähde toteaa.

Presidentinvaalit järjestetään Yhdysvalloissa ensi vuonna.

Lähde: Reuters